Evenimentul Zilei > Social > Redeschiderea școlilor. Valuri de nemulțumiri. Părinții acuză guvernarea: „Măsurile sunt umilitoare”
Redeschiderea școlilor. Valuri de nemulțumiri. Părinții acuză guvernarea: „Măsurile sunt umilitoare”

Redeschiderea școlilor. Valuri de nemulțumiri. Părinții acuză guvernarea: „Măsurile sunt umilitoare”

Pregătirile pentru reînceperea școlilor vin la pachet cu nemulțumiri. Părinții se revoltă împotriva măsurilor și scenariilor anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Părinții acuză că autoritățile discriminează copiii nevaccinați împotriva COVID-19 prin noile măsuri anunțate de autorități. Poziția adulților vine în contextul în care miniștrii Educației și Sănătății au anunțat scenariile în funcție de care se va desfășura noul an școlar și circumstanțele în care se va reveni la învățământul online.

Măsurile anunțate de Sorin Cîmpeanu sunt „umilitoare”

”Am avut o acțiune la Ministerul Educației ieri. Considerăm că măsurile anunțate prin ordinul acesta comun, de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, sunt discriminatorii și chiar umilitoare.

Considerăm că suntem deja în al doilea an, iar o luăm de la capăt, iar cu rată de infectare, din nou avem această condiționare, povestea cu măștile, chiar s-a încercat masca medicală. Bine că am scăpat de mască la sport, pentru că era oricum o aberație. Toate lucrurile astea sunt o bătaie de joc la adresa elevilor”, s-a exprimat Aurelian Popa, unul dintre părinții supărați.

Părinții se revoltă. „Școala online nu este școală”

Analizând riscurile și beneficiile, oficialii au decis ca după atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, elevii vor intra în învățământ online. Și acest lucru revoltă părinții, care sunt de părere – cel puțin, o parte dintre ei – că sistemul online nu este favorabil elevilor.

„Școala online nu este școală, să știți. A ține un copil și cu masca pe față, având pretenții să se focalizeze, să fie atent, este o aberație, o imposibilitate, mai ales pentru ciclul primar. Nu mai spun ce se întâmplă în cazul în care un copil se îmbolnăvește. Copilul acela este pus într-o situație umilitoare.

De asemenea, cei care pot fi vaccinați, dar sunt nevaccinați, părinții lor aleg să nu îi vaccineze, pentru că aici vorbim de o alegere, toate aceste categorii sunt profund discriminate”, a mai spus Aurelian Popa.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: