Evenimentul Zilei > Social > Cum începe școala din septembrie. Noi informații pentru elevi. Declarație de ultimă oră
Cum începe școala din septembrie. Noi informații pentru elevi. Declarație de ultimă oră

Cum începe școala din septembrie. Noi informații pentru elevi. Declarație de ultimă oră

Anul școlar va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toții elevii. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că toți participanții la festivitățile de deschidere vor trebui să poarte măști de protecție, chiar dacă evenimentele se desfășoară la exterior.

„În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Festivitățile din prima zi de școală se vor organiza cu respectarea măsurilor de protecție.

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate”, a declarat Cîmpeanu, potrivit antena3.ro.

Ministerul edcației are la dispoziție „câteva milioane de măști de protecție”

Ministrul Educației spune că există stocuri suficiente de măști de protecție și acestea vor fi furnizate de Ministerul Sănătății și de inspectoratele școlare.

„Există stocuri suficiente de măști de protecție, există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat, gestionată de departamentul de situații de urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte am anunțat o interogare în tot sistemul de educație, către toate inspectoratele județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au. Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare, pentru elevi și pentru cadrele didactice”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: