Evenimentul ZileiInternationalRedacţia în limba rusă a Deutsche Welle face jocurile propagandei Kremlinului – acuză diplomaţia ucraineană

Redacţia în limba rusă a Deutsche Welle face jocurile propagandei Kremlinului – acuză diplomaţia ucraineană

Redacţia în limba rusă a Deutsche Welle face jocurile propagandei Kremlinului – acuză diplomaţia ucraineană
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Oleh Nikolenko, acuză redacţia în limba rusă a postului Deutsche Welle că răspândește în mod deliberat mesaje de propagandă ale Kremlinului.

În acest context, subliniază reprezentantul MAE ucrainean, Germania trebuie să reacţioneze la materialele distribuite de această sursă media finanțată de contribuabilii germani. Diplomatul a menţionat pe Facebook o serie de materiale cu titluri de propagandă și mai multe citate manipulative difuzate de Deutsche Welle (DW), cum ar fi „Recunoașterea Ucrainei drept stat terorist”; „O greșeală a apărătorilor ucraineni poate provoca o catastrofă nucleară la Centrala Nucleară Zaporijjia” sau „Interzicerea accesului rușilor în Occident nu va ajuta la înfrângerea lui Putin”.

De asemenea, subliniază Nikolenko, Deutsche Welle, prin intermediul redacţiei în limba rusă, a postat o fotografie cu preşedintele Volodimir Zelenski şi Olena Zelenska alături de o imagine cu Adolf Hitler.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Astfel de manipulări sunt răspândite nu doar de oficiali și propagandiști ruși, ci și de serviciul rus al postului german Deutsche Welle. Amintim că DW este o structură de stat finanțată de contribuabilii germani” – scrie Nikolenko. Potrivit acestuia, încă nu este foarte clar de ce serviciul rus al radiodifuzorului german face în mod deliberat jocul propagandei și dezinformării ruse.

Oleh Nikolenko menţionează că Guvernul Germaniei trebuie să reacţioneze la narativele de propagandă rusă aflate în materialele DW.(Agenția de presă RBC; Traducere: RADOR)


Accesează: