Evenimentul Zilei > Politica > ”Recoltă” la frontiera de vest: sirieni în portbagaje, irakieni pe câmp
”Recoltă” la frontiera de vest: sirieni în portbagaje, irakieni pe câmp

”Recoltă” la frontiera de vest: sirieni în portbagaje, irakieni pe câmp

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru sirieni ascunși înconduse de cetățeni bulgari, care intenţionau să-i scoată ilegal din România pentru ca nu aveau viza pentru Spațiul Schengen. Alți șapte irakieni au fost prinși pe fâșia verde.

Noapte plină pentru polițiștii de frontieră de la granița cu Ungaria. ”Ieri dimineaţă, la intervale scurte de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară trei cetăţeni din Bulgaria, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, la volanul a trei autoturisme. În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control fizic al celor trei autovehicule. Astfel, în locaşe special amenajate în autoturisme, sub bancheta din spate, respectiv între bancheta şi portbagaj, au fost găsite ascunse patru bărbați”, declară Mihaela Leș, ofițerul de presă al Polițieid e frontieră Timișoara. Din declaraţia lor şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoanele ascunse sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani şi intenţionau să ajungă în Austria şi Germania. ”În cadrul primelor cercetări, ei au declarat că au plătit unor conaţionali, sume cuprinse între 6.000 şi 8.000 de euro pentru a ajunge la destinaţie”, mai spune Leș.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit bulgarilor dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de  trafic de migranţi, iar cei patru sirieni s-au ales și ei cu dosare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Irakieni pe fâșia verde

O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicoalu Mare a observat un grup de persoane care se deplasa pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuti la aproximativ 100 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei.
”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele, şapte adulţi şi un minor de 8 luni, sunt cetăţeni din Irak şi intenţionau să ajungă în Ungaria. Cei în cauză au declarat că s-au deplasat cu doua autoturisme de ocazie până în localitatea Sannicolau Mare şi de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei cetăţenilor irakieni şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai declarat Mihaela Leș.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: