În urmă cu câteva zile, Victor Rebengiuc declara într-un interviu: "Păi, are Stela Popescu stea (o stea pe Aleea Celebrităţilor – n.r.) înaintea Marianei Mihuţ? Cum adică? Păi, cine e Stela Popescu, care spune aceleaşi bancuri de 50 de ani, şi cine e Mariana Mihuţ, care are un repertoriu de roluri extraordinare făcute până acum?", se întreba actorul.

Victor Rebengiuc a afirmat că în ultima perioadă s-au acordat stele numai de dragul de a se acorda, iar cei cu adevărat talentaţi au fost daţi uitării: "După primele două-trei steluţe care s-au dat acolo, acum a început, aşa, să se dea la grămadă. După părerea mea, primul care ar fi meritat să primească acea stea ar fi fost Liviu Ciulei, iar după aceea Pintilie. Au organizat un soi de referendum dintr-ăsta – hai să premiem actorii cei mai buni şi în luna în care s-au născut le punem steaua", a mai explicat actorul.

Ofensat de atacul la adresa Stelei Popescu, Alexandru Arşinel a sărit în apărarea colegei sale de breaslă, afirmând: "Este o ieşire în stilul lui Rebengiuc, mitocănească, atât (…). Nu este nimic surprinzător pentru colegii care îl cunosc (…), dar este caraghios, efectiv caraghios, un om probabil măcinat de o anumită stare a lui negativă (…). Din toată treaba asta nu suferă Stela, suferă nevasta lui, Mariana Mihuţ. Suferă şi probabil că a suferit", spunea Arşinel, precizând: "(Rebengiuc – n.r.) Are o invidie prostească. Ce are Stela Popescu, care este o doamnă şi o actriţă foarte iubită, nu-i poate lua nimeni, nici Rebengiuc".

Stela Popescu a încercat să detensioneze situaţia: "Nu ştiu ce are Victor cu mine, nu ne-am certat, nu am lucrat împreună niciodată, doar «bună ziua» şi atât. Dacă Victor aşa gândeşte, ce să-i fac, să-l omor?".

De fapt, Victor Rebengiuc încurcase datele. El a acuzat-o pe nedrept pe Stela Popescu şi a folosit un limbaj nepotrivit, în pofida faptului că Mariana Mihuţ a obţinut o stea pe Aleea Celebrităţilor pe 27 noiembrie 2011, în timp ce Stela Popescu s-a ales cu aceeaşi distincţie pe 14 decembrie 2011.

Contactat de "Evenimentul zilei", Victor Rebengiuc a afirmat: "Habar n-am. Nu mă interesează".

Stela Popescu nu părea prea afectată de declaraţiile actorului: "Fiecare e liber să gândească ce vrea. Nu mă interesează subiectul", a spus ea.

Pentru Alexandru Arşinel, situaţia s-a tranşat deja: "Am pus punct la treaba asta. Ce am avut de spus am spus. N-am de gând să continui, e degradant", a comentat actorul situaţia actuală.

"Este o ieşire în stilul lui Rebengiuc, mitocănească, atât. Nu este nimic surprinzător pentru colegii care îl cunosc."

ALEXANDRU ARŞINEL, actor

COMPOZIŢIE

Cine mai are stea

Varianta românească a celebrului "Walk of Fame" a debutat în ianuarie 2011, iniţată fiind de magazinul Cocor şi de Teatrul Metropolis. Aleea Celebrităţilor se află în centrul istoric al Capitalei. Cei cărora li se acordau stelele erau iniţial desemnaţi printr-un sondaj pus la punct de site-ul cinemagia.ro. Actualmente, organizatorii şi deţinătorii unor stele decid ce actori de marcă li se vor alătura pe Aleea Celebrităţilor.

Primii care şi-au câştigat un loc pe Aleea Celebrităţilor au fost bărbaţi – Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan şi Amza Pellea, a cărui stea a fost decernată in memoriam. Abia în mai 2011 Maia Morgenstern devenea prima actriţă care primea o stea pe Aleea Celebrităţilor.

Ceremonia de acordare a stelelor are loc în perioada aniversării zilelor de naştere ale artiştilor.