Evenimentul Zilei > Politica > Reacţie EXPLOZIVĂ a preşedintelui CE, Jean Claude Juncker. Ce l-a IRITAT la întâlnirea cu jurnalişii. „Lăsaţi-mă să-mi văd de treabă”
Reacţie EXPLOZIVĂ a preşedintelui CE, Jean Claude Juncker. Ce l-a IRITAT la întâlnirea cu jurnalişii. „Lăsaţi-mă să-mi văd de treabă”

Reacţie EXPLOZIVĂ a preşedintelui CE, Jean Claude Juncker. Ce l-a IRITAT la întâlnirea cu jurnalişii. „Lăsaţi-mă să-mi văd de treabă”

Vineri este a doua zi în care delegaţia de la vârful conducerii Uniunii Europene se află în România. Evenimentul se datorează marcării preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră.

Cu această ocazie , mai mulţi jurnalişti a solicitat preşedintelui Comisiei, Jean Claude Juncker să dea detalii despre contactele cu premierul britanic Theresa May, după înfrângerea din Camera Comunelor, în contextul în care aceasta ar avea nevoie ”de mai multe asigurări din partea UE mai ales în ceea ce privește soluția de backstop și natura temporară a acestei soluții”, potrivit dcnews.ro

”Comisia a spus că nu vor fi renegocieri, am spus că putem oferi clarificări, lămuriri. Sigur că suntem în contact cu cabinetul premierului britanic, dar vă rog să nu confundați acest lucru cu o renegociere, nu cred că ar fi înțelept să mă exprim acum pe toate detaliile discuțiilor în curs. Știați foarte bine înainte să puneți întrebarea că o să vă dau acest răspuns. Lăsați-mă să-mi văd de treabă. Aș putea să devin foarte vizibil de pe o clipă pe alta dacă aș intra în detaliile întrebărilor dvs. și nu cred că intenția dvs este să mă faceți popular o să mă opun acestei tendințe.”

Astăzi şi mâine, la Bucureşti au loc întâlniri oficiale şi evenimentele culturale dedicatepreluării României a preşedinţiei Consiliului UE. Participă Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului, şi Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.