Evenimentul Zilei > Actualitate > REACȚIA Soranei Cîrstea, după eliminarea de la Australian Open: „Lucrurile nu au ieşit cum mi-am dorit”
REACȚIA Soranei Cîrstea, după eliminarea de la Australian Open: „Lucrurile nu au ieşit cum mi-am dorit”

REACȚIA Soranei Cîrstea, după eliminarea de la Australian Open: „Lucrurile nu au ieşit cum mi-am dorit”

Sorana Cîrstea (locul 78 WTA) și-a încheiat, astăzi, parcurusul în primul turneu de mare Șlem al sezonului. Românca a pierdut meciul din „optimi”, cu iberica Garbine Muguruza (7 WTA), scor 2-6, 3-6.

Cu toate că este cea ami bună performanță a sa la un Mare Şlem, după sfertul de finală de la Roland Garros, din 2009, Sorana a spus că nu a făcut cel mai bun joc în fața tenismenei spaniole. „Am încercat să mă concentrez pe planul de joc, dar lucrurile nu au ieşit cum mi-am dorit. Am început meciul jucând prea mult cu serviciul doi, ştiam că Muguruza va returna bine. Apoi când am început să joc cu primul, lucrurile au decurs altfel. Cred că începutul a fost cel care m-a costat, am făcut foarte multe greşeli. Am fost de multe ori lentă pe picioare şi nu am venit aşa cum trebuie la minge. La mine, pentru că lovesc destul de tare, orice mică diferenţă de poziţionare se resimte, nu mai am aceeaşi consistenţă.

Nu am avut probleme cu stilul adversarei, pot să joc şi cu jucătoare agresive şi cu cele defensive. Ce m-a deranjat este faptul că nu o cunoşteam, am jucat pentru prima dată şi mi se întâmplă să fiu stingheră în astfel de situaţii. Însă mie nu mi-a ieşit jocul, asta a făcut diferenţa. Ştiam că serveşte bine, iar eu am avut câteva oportunităţi pe care nu le-am fructificat. Pe începutul setului doi am avut 1-0, minge de break şi apoi 40-0. Dacă făceam 3-0 atunci, era altceva. Au fost câteva momente care mi-au scăpat şi îmi asum. Trebuia să o fac pe Muguruza să joace mai mult, să fiu mai constantă. Muguruza este una dintre favorite la câştigarea turneului.

Am avut nevoie de asistenţă medicală, am avut o băşică în palmă care mă chinuie de la începutul săptămânii. Am pierdut puţin din feeling, pentru că e greu să menţii un bandaj în acea zonă”, a spus „Sore” la finalul meciului, pentru ProSport.