Evenimentul Zilei > International > Reacţia MOSCOVEI după ce Kim Jong-Un A AMENINŢAT că va declanșa ATACURI NUCLEARE împotriva SUA și Coreei de Sud
Reacţia MOSCOVEI după ce Kim Jong-Un A AMENINŢAT că va declanșa ATACURI NUCLEARE împotriva SUA și Coreei de Sud

Reacţia MOSCOVEI după ce Kim Jong-Un A AMENINŢAT că va declanșa ATACURI NUCLEARE împotriva SUA și Coreei de Sud

Rusia a catalogat ameninţările Phenianului potrivit cărora va declanşa atacuri nucleare preventive în Coreea de Sud şi SUA ca "fiind total inadmisibile". Totodată Moscova a cerut ambelor părţi să dea dovadă de "reţinere".

''Considerăm ca total inadmisibile declaraţiile publice (ale Coreii de Nord) cu ameninţări de 'lovituri nucleare preventive' la adresa adversarilor săi'', a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, preluat de AFP, relatează Agerpres.

"Phenianul trebuie să ţină cont de faptul că, prin aceste ameninţări, Coreea de Nord întoarce definitiv spatele comunităţii internaţionale şi creează o bază juridică pentru utilizarea forţei militare împotriva ei", se arată în acelaşi comunicat. 

Totodată, Rusia cere tuturor părţilor "să dea dovadă de prudenţă şi reţinere" pentru a nu se ajunge la un conflict armat în penisula coreeană. 

Coreea de Nord a amenințat, duminică, că va efectua lovituri nucleare contra Coreii de Sud și Statelor Unite dacă aceste țări își mențin manevrele militare comune planificate începând de luni.

Amenințarea cu un "atac nuclear preventiv în numele dreptății" figurează într-o declarație a Comandamentului Suprem al Armatei Populare coreene, potrivit agenției oficiale nord-coreene KCNA.


Citeşte şi: Kim Jong-Un AMENINȚĂ că va declanșa ATACURI NUCLEARE împotriva SUA și Coreei de SudAceste ameninţări intervin la câteva zile după decizia Consiliului de Securitate al ONU de a impune o nouă serie de sancţiuni dure împotriva Phenianului ca urmare a ultimelor sale teste nucleare şi balistice