Evenimentul Zilei > Actualitate > Reacția la PENICILINĂ i-a produs acestei fetițe arsuri pe 100% din corp și pe organele interne
Reacția la PENICILINĂ i-a produs acestei fetițe arsuri pe 100% din corp și pe organele interne

Reacția la PENICILINĂ i-a produs acestei fetițe arsuri pe 100% din corp și pe organele interne

Lydia, o fetiță de doar cinci ani, a fost la un pas de moarte în urma alergiei cauzate de o boală rară. Pielea a început să i se desprindă și a avut arsuri severe pe organele interne.

Micuța, care locuiește în Marea Britenie, a suferit o reacție toxică la antibioticele date pentru a-i scădea temperatura. „Nu mai arăta normal. Pielea începuse să i se desprindă de pe ea și nu putea nici măcar să fie bandajată. Avea doar arsuri și bășici peste tot, și pe organele interne și la exterior. A fost cea mai groaznică experiență a vieții noastre”, a povestit mama fetiței, Asha.

Cauza acestei reacții ciudate a fost penicilina, administrată acasă de părinți, la recomandarea medicului de familie. La scurt timp după administrare, temperatura a început să îi crească și mai mult așa că a fost dusă la University Hospital of North Stafford. Medicii au anunțat părinții că sunt slabe speranța ca micuța să supraviețuiască și au pus-o pe respirație artificială. „Medicii nu credeau că va trece de prima noapte. La un moment dat nu a mai respirat”, a mai povestit mama. După trei luni de îngrijiri, fetița și-a revenit, însă timp de un an nu va putea mânca normal din cauza arsurilor interne suferite, ci numai printr-un tub.    

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News