Evenimentul Zilei > Justitie > RCS&RDS, AMENDATĂ în dosarul lui Dumitru Dragomir. Suma IMENSĂ confiscată
RCS&RDS, AMENDATĂ în dosarul lui Dumitru Dragomir. Suma IMENSĂ confiscată

RCS&RDS, AMENDATĂ în dosarul lui Dumitru Dragomir. Suma IMENSĂ confiscată

Tribunalul București, a dispus, marți, în dosarul în care Dumitru Dragomir a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, amendarea RCS/RDS cu amendă penală de 1.250.000 de lei și confiscarea sumelor de 3.1 milioane euro și 665.000 de lei.

De asemnea, firma deținută de fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dumitru, SC Bodu SRL să plătească o amendă penală de 1.350.000 lei și confiscarea sumelor de 3.1 milioane de euro și peste 3 milioane de lei.

În plus, Integrasoft SRL trebuie să achite o amendă penală de 700.000 lei.

Marţi, Dumitru Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Potrivit deciziei instanţei, Dumitru Dragomir a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor.

În acelaşi dosar, Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Florin Bogdan Bădiţă (administrator al SC Bodu SRL).

În schimb, Bogdan Dumitru Dragomir, Alexandru Oprea (directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS), Mihai Dinei (coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS) şi Serghei Bulgac (director general al RCS&RDS) au fost achitaţi.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată, în august 2017, de DNA pentru luare de mită și complicitate de spălare de bani. Alături de fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal au fost trimiși în judecată și administratorul SC RCS&RDS SA, Ioan Bendei, Bogdan Dumitru Dragomir, Florin Bogdan Bădiță, Alexandru Oprea, Mihai Dinei și Serghei Bulgac.

De asemenea, procurorii au decis să trimită în judecată şi societăţile RCS&RDS, pentru dare de mită şi spălare de bani, Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, şi Integrasoft SRL, pentru complicitate la spălare de bani.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA, informează Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: