Razvan Lucescu, victoria de adio

Razvan Lucescu, victoria de adio

Antrenorul Rapidului a tinut dupa finala Cupei Romaniei un discurs prin care si-a luat la revedere de la echipa. Din vara, el va trece la divizionara secunda FC Brasov

Tanarul tehnician Razvan Lucescu a vorbit clar, dupa finala Cupei, despre plecarea de la Rapid. Chiar daca a tinut sa precizeze ca luni (n.r. - azi) va sti exact ce va face in continuare, discursul lui Lucescu junior a semanat a declaratie de divort.

El le-a multumit „tuturor celor care mi-au fost aproape si m-au sustinut”, incluzandu-l aici, oarecum surprinzator, si pe patronul George Copos, desi divergentele dintre cei doi sunt cunoscute de mult timp. Lucescu junior a lansat apoi un alt atac la adresa „sistemului”, tintele fiind Steaua si Dinamo.   "Momente unice"

„Ne-am dorit Cupa chiar mai mult decat locul doi (n.r. - care asigura participarea in Liga Campionilor), pentru ca este un trofeu, iar aceste momente, cand tii in brate un trofeu, sunt unice. A fost un trofeu pe care-l meritam.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am ales Cupa in detrimentul locului al doilea din Liga I deoarece Cupa e o competitie curata, in timp ce campionatul se mai si cumpara”, a rabufnit Lucescu. „In seara asta am incheiat un ciclu de trei ani frumosi. Acum este seara Rapidului, nu trebuie sa discutam doar de o persoana anume”, a mai spus antrenorul giulestenilor.

„Razvan este prima optiune pentru Rapid”, a „contraatacat” Copos, lasand sa se inteleaga ca n-ar mai dori despartirea de antrenorul pe care l-a dat afara pentru o noapte in august 2005. George Copos a venit la meci cu Jean Valvis, un sustinator inflacarat al lui Lucescu. Si galeria si-a aratat atasamentul fata de antrenor, scandandu-i numele minute in sir. La ultimul meci de campionat, reactia fanilor fata de antrenor fusese una dura.

"Dulaul"da tarcoale Razvan Lucescu este dorit la divizionara secunda FC Brasov. „Am venit sa-l sustin pe Razvan”, a spus Dinu Gheorghe, presedintele „stegarilor”. Mai mult, se pare ca Mircea Lucescu i-a recomandat sa incerce alta experienta, deoarece Copos nu-l sustine decat din cand in cand.

La meci a asistat si cel mai probabil succesor al tanarului tehnician, Viorel Hizo. „Dulaul” a venit la meci cu un taxi, impreuna cu Grigore Sichitiu, directorul tehnic de la Rapid. „Am venit sa vad finala. Atat”, a reactionat antrenorul principal de la FC Vaslui.

CUPA ROMANIE -FINALA

POLI - RAPID.......... 0-2 Marcatori: Buga (14), Zicu (48).

POLI: Pantilimon 4 - S. Radoi 4, Canu 4, McKain 4, Emeghara 5 - Abiodun 5, Alexa 5, Plesan 4 (58, Omoduemuke 3), Torje 5 - Mansour 4 (55, A. Cristea 4), G. Bucur 4.

 Antrenor: Valentin Velcea.

RAPID: D. Coman 7 - M. Constantin 6, Maftei 6, Rada 6 - Badoi 6, N. Grigore 6, Maldarasanu 5 (69, C. Lazar 6), Perja 5 - Buga 7 (76, E. Dica), Mazilu 5 (82, V. Moldovan), Zicu 8.

Antrenor: Razvan Lucescu.

Stadion: „Dan Paltinisanu”. Spectatori: 30.000; Eliminat: Omoduemuke (60). Arbitri: A. Constantin 6 - Ad. Vidan 6, C. Fecioru 6.

TIMISOARA, IN LACRIMI

Galeria Rapidului, la inaltimeTristete mare pentru timisoreni dupa finala pierduta de Poli. Chiar si in timpul meciului, jocul slab al „alb-violetilor” a molesit galeria banatenilor, cunoscuta pentru faptul ca isi sustine echipa in orice conditii. Astfel, cei aproximativ 3.000 de suporteri rapidisti s-au facut auziti perfect pe stadionul „Dan Paltinisanu”, care a fost plin. Singurul moment remarcabil a fost coregrafia de la inceputul partidei, cand 27.000 de folii in culorile alb-violet au fost ridicate de spectatori.

CIUDA

Au dat muzica la maximum!

„Imi pare foarte rau ca am pierdut finala. Nici nu stiu ce se va intampla de acum. Dar suporterii sa nu uite ca am jucat o finala dupa cincisprezece ani. Au fost prea aspri sa ne pedepseasca astfel”, s-a lamentat capitanul timisorenilor, Dan Alexa, vizibil marcat de corul de fluieraturi abatut din tribune.

La final, organizatorii au avut proasta „inspiratie” de a da muzica la maximum, acoperind fondul sonor asigurat de galeria rapidista in delir.

LA MECI CU "DUSMANUL" Presedintele, injurat de rapidisti Atmosfera de pe stadionul „Dan Paltinisanu” a fost electrizanta. Cele doua galerii, care sunt infratite de ani buni, au oferit un  spectacol total.

Rapidistii au luat foc cand presedintele Traian Basescu le-a inmanat trofeul invingatorilor. Suporterii giulestenilor n-au uitat ca „Super-Base” a petrecut cu stelistii dupa meciurile din Cupa UEFA de anul trecut, si l-au injurat ca la usa cortului pe seful statului.

La randul lor, timisorenii au protestat vehement la adresa propriilor favoriti. „Mercenarilor” si „Va bateti joc de noi” au fost refrenele favorite ale suporterilor timisoreni. Niciunul dintre jucatori.   n-a scapat de injuraturile fanilor. Mijlocasul  Mihaita Paunel Plesan si fundasul John Mc Kain au fost cei mai contestati. Pentru a taia elanul contestatarilor, organizatorii au gasit o modalitate de a-i „cenzura”: statia de amplificare a fost data aproape la maximum. Ionut Lupescu si Dumitru Dragomir au fost, de asemenea, fluierati de tot stadionul. „Nu inteleg reactia fanilor. Nu e normal, dupa ce ca am ajuns pana aici si am adus finala la Timisoara”, s-a vaitat Plesan, fost jucator la Dinamo.

Petrecere mare Pe langa presedintele Traian Basescu, in tribune au luat loc o serie de personalitati ale lumii fotbalistice si nu numai: Mircea Sandu, Ionut Lupescu si Dumitru Dragomir, Gabi Balint, Cosmin Moti, Mircea Rednic, Virgil Iantu, Florin Calinescu, Radu Paraschivescu.

O parte din furia lui Marian Iancu, „bossul” de la Poli, s-a abatut peste Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal: „Pe langa cei doi escroci (Augustus si Gheorghe Constantin - n.r.), mai e un sef mare de la FRF, care nu e Mircea Sandu, dar a fost huiduit de un intreg stadion. Provincia are impotriva ei sistemul creat in ani de zile si e greu de luptat, insa pe cei doi escroci, tata si fiu, si pe escrocul cel mare de la FRF o sa-i dau eu in vileag!”.

Dupa sarbatoarea de la stadion, fotbalistii de la Rapid au continuat cheful la Hotelul Lido. George Copos, Jean Valvis, Razvan Lucescu, Ionel Ganea si ceilalti au dansat si cantat pana dupa miezul noptii.

O parte dintre fotbalistii giulesteni au decis apoi sa continue sarbatoarea in oras. Acestia au ales ca loc de distractie clubul in aer liber Heaven. Jucatorii au stat retrasi la cateva mese, fara sa iasa prea mult in evidenta. Dupa ce au golit cateva sticle de vin, jucatorii au revenit la hotel, in zori.