Evenimentul Zilei > Social > Razie la blocurile sociale ale Primăriei Sectorului 4. 140 de oameni nu locuiau la adresa respectivă cu forme legale
Razie la blocurile sociale ale Primăriei Sectorului 4. 140 de oameni nu locuiau la adresa respectivă cu forme legale

Razie la blocurile sociale ale Primăriei Sectorului 4. 140 de oameni nu locuiau la adresa respectivă cu forme legale

O amplă acţiune a poliţiştilor locali Sectorul 4 susţinuţi de efective aparţind Poliţiei Nationale a scos la iveală multe nereguli în ceea ce îi privește pe chiriașii locuințelor sociale situate pe Aleea Nehoiu. Peste 100 de persoane, din cele care au fost găsite acasă, nu locuiau la adresa respectivă cu forme legale.

Încă de la primele ore ale dimineţii, la iniţiativa Primarului Daniel Băluţă, peste 100 de poliţişti locali, susţinuţi de efective aparţinând Poliţiei Naţionale au întreprins o amplă acţiune menită să identifice şi să sancţioneze abateri de la legislaţia în vigoare. În urma controalelor efectuate la 230 de unităţi locative din Aleea Nehoiu din Sectorul 4 al Capitalei (adresă la care Primăria Sectorului 4 deține mai multe garsoniere cu destinația de locuințe sociale), oamenii legii au identificat peste 140 de persoane care locuiau fără forme legale. În urma anchetelor care se vor desfăşura în perioada următoare, familiile care locuiau ilegal în blocurile sociale ale Primăriei Sectorului 4 vor fi evacuate.

Acest lucru va însemna eliberarea unui număr important de spații locative pe care conducerea de la Sectorul 4 o va putea repartiza celor peste 200 de solicitanți de locuință socială, dintre care o mare parte o reprezintă familiile evacuate din fostele case naționalizate, cum ar fi celebrele cazuri „Serban Vodă” și „Gazelei”.