Războiul meteorologic. Hai Live cu Turcescu

Războiul meteorologic. Hai Live cu Turcescu Sursa foto: EVZ

Și dacă fenomenele meteo extreme sau ciudate pe care le vedem întâmplându-se în jurul nostru nu au nicio legătură cu așa-numita ”încălzire globală”? Și dacă aceste fenomene sunt, de fapt, episoade dintr-un război meteorologic, despre care se vorbește prea puțin și se știe, de asemenea, doar în mică măsură?

Acest război este unul nou, care are la bază armele chimice ce sunt îndreptate spre modificarea climei. Generalul NATO italian, Fabio Mini a oferit un interviu şocant unei televiziuni italiene în 2021 în care susţinea că Al Treilea Război Mondial se află în plină desfăşurare şi cea mai puternică armă este cea cu care se modifică clima. Poate a avut dreptate, având în vedere ce s-a întâmplat recent în Dubai sau în ultimele zile în Grecia. Oricum, e un subiect principal în dialoguil Comaroni-Hoandră-Turcescu de la 12.00 trecute fix.

Pe canalul de YouTube HAI ROMÂNIA și pe pagina de Facebook evz.ro NOTĂ: Războiul meteorologic reprezintă utilizarea unor tehnici de modificare a vremii, cum ar fi însămânțarea norilor, în scopuri militare.

Înainte de Convenția de la Geneva, Statele Unite ale Americii au folosit oficial războiul meteorologic în războiul din Vietnam. Sub auspiciile Air Weather Service, Statele Unite ale Americii au declanșat Operațiunea Popeye prin care s-au însămânțat nori de ploaie peste traseul Ho Chi Minh, ceea ce a dus la creșterea precipitațiilor cu aproximativ treizeci de procente în 1967-1968. Obiectivul operațiunii a fost o încercare de a prelungi sezonul musonic pentru ca, datorită ploilor, să fie încetinit traficul camioanelor de aprovizionare.

Ne puteți urmări și pe Google News