Evenimentul Zilei > International > Fotografii ȘOCANTE ce arată fața neștiută a RĂZBOIULUI împotriva DROGURILOR din Filipine! CADAVRE zac întinse pe străzi în BĂLȚI DE SÂNGE iar asasinii sunt îndemnați la atacuri chiar de către PREȘEDINTE! Imagini cu puternic IMPACT EMOȚIONAL
Fotografii ȘOCANTE ce arată fața neștiută a RĂZBOIULUI împotriva DROGURILOR din Filipine! CADAVRE zac întinse pe străzi în BĂLȚI DE SÂNGE iar asasinii sunt îndemnați la atacuri chiar de către PREȘEDINTE! Imagini cu puternic IMPACT EMOȚIONAL

Fotografii ȘOCANTE ce arată fața neștiută a RĂZBOIULUI împotriva DROGURILOR din Filipine! CADAVRE zac întinse pe străzi în BĂLȚI DE SÂNGE iar asasinii sunt îndemnați la atacuri chiar de către PREȘEDINTE! Imagini cu puternic IMPACT EMOȚIONAL

O imagine cu puternic impact emoțional face înconjurul lumii în ultimele zile. Fotografia arată o fetiță zăcând într-o baltă de sânge pe străzile din Filipine, lângă păpușa ei Barbie.

Micuța a fost împușcată mortal, împreună cu un prieten mai mare, de 21 de ani. Autorul atacului este un motociclist, a cărui identitate nu este cunoscută încă.

Lângă trupurile neînsuflețite ale celor doi, atacatorul a lăsat un mesaj pe care scria: "esti un vanzator de droguri, un animal".

Autoritățile sunt de părere că fata a fost doar o victimă lipsită de vină, iar nefastul a făcut să fie prinsă în atacul armat atunci când criminalul a deschis focul asurpa amicului ei, care ar fi fost ținta, scrie Daily Mail.

Războiul lui Duterte împotriva traficului de droguri a atins o cifră îngrijorătoare a victimelor. Huffington Post scrie că în cele numai 100 de zile de când Duterte este președintele țării, în fiecare zi mor în jur de 37 de persoane în lupta împotriva stupefiantelor.

În prezent, există 3,7 milioane de dependenți de droguri, majoritatea consumând metamfetamină. Liderul îi încurajează pe localnici să se implice în bătălie, cot la cot cu autoritățile și birgăzile secrete. De regulă, ”suspecții” sunt uciși în timpul confruntărilor pe motociclete, iar cadavrele lor sunt lăsate pe străzi, cu un semn distinctiv, prin care să fie recunoscuți de ceilalți ca ”victime ale drogurilor”.

Mai multe ONG-uri și organizații avtiviste atrag atenția asupra modului în care Duterte abordează problema traficului și a dependenței de droguri în Filipine, acesta încălcând multe drepturi ale omului. Temerile la nivel global sutn legate de faptul că războiul drogurilor ar fi de fapt unul împotriva celor săraci și nu al celor dependenți de stupefiante.

Aproximatic 700.000 de oameni sunt implicați în acțiunile de eliminare a acestora, foarte mulți implicându-se ca voluntari, de teamă să nu fie și ei uciși.