Pe contul de Facebook Craiova Cetatea Banilor Las Vegasul României au fost postate imagini de la o petrecere prilejuită de ziua de naștere a lui Ionuț Octavian Barbu, primarul comunei Cerăt, din județul Dolj. La eveniment au participat mai mult de opt persoane, așa cum se poate observa într-una dintre fotografiile publicate. În acest caz este vorba de o încălcare a restricțiilor impuse în perioada pandemiei de coronavirus.

A fost prezent și Claudiu Manda, membru PSD, soțul Olguței Vasilescu

„Pe aceasta cale ținem să îl felicitam pe domnul Ionut Octavian Barbu, primar al localității Cerat cu ocazia frumoasei aniversari.https://www.facebook.com/barbu.ionutoctavian
Evenimentul cu mai puțin de 8 persoane are loc chiar în aceste momente la Fazanaria de lângă orașul Segarcea.
Autoturismul Mercedes negru parcat lângă poartă cu nr de înmatriculare B-25 *** aparține domnului Claudiu Manda”, este textul postării respective. Pozele fac parte dintr-un război al dovezilor compromițătoare. Mai întâi, în spațiul public au apărut imagini cu membri ai Guvernului PNL, care fumau și beau la Palatul Victoria, cu ocazia zilei de naștere a premierului Ludovic Orban. Poliția a aplicat mai multe sancțiuni pecuniare, iar prim-ministrul a scos din buzunar 3.000 de lei pentru că nu purta mască și fuma în spațiu închis.
Tot astăzi, fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, cel care lansase pe contul de Facebook celebra poză, a publicat pe aceeași platformă de socializare o fotografie cu Ludovic Orban fumând în timpul unei ședințe a Guvernului.
După izbucnirea scandalului, un mare semn de întrebare a fost legat de persoana care a făcut celebra poză, pe care i-a trimis-o lui Cristian Vasilcoiu, un apropiat al Olguței Vasilescu. Conform evz.ro, vinovat ar fi Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului. Pe lista suspecților s-ar mai afla și Ben Oni Ardelean, membru PNL, și Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
„E o minciună ordinară. Au fost vreo 40 care s-au perindat pe acolo, unii fiind clar adversari ai lui Orban. Şi nu mă las până nu voi afla cine a făcut fotografia”, s-a dezvinovățit Ardelean.