Conform informațiile publicate de cei de la Pentagon, războiul de pe teritoriul ucrainean ar mai putea dura cel puțin între 4 și 6 săptămâni. În acest interval de timp ar putea fi cucerită total capitala. Ulterior, războiul ar putea continua chiar și 10-20 de ani, această chestiune fiind în defavoarea lui Putin. Cum vor acționa rușii în Ucraina în strategiile viitoare de război. Care erau calculele pe care și le-a făcut Vladimir Putin înaintea invaziei din Ucraina
Pentru că războiul nu se desfășoară după planurile minuțioase puse la cale de Federația Rusă, situația din Ucraina s-ar putea transforma într-un război de lungă durată.
Rezistența militară a ucrainenilor a făcut ca războiul-fulger utilizat de ruși să nu dea rezultatele scontate, astfel că niciun obiectiv din Planurile Statului Major al Moscovei nu a fost îndeplinit.
Cum vor acționa rușii în Ucraina în strategiile viitoare de război
Pentagonul estimează că trupele ruse au nevoie de cel puțin o săptămână pentru a reuși să înconjoare capitala Kiev, și de încă o lună pentru a prelua puterea totală asupra acesteia.
Tacticile despre care vorbește Pentagonul se referă la „sugrumarea” treptată a orașului, prin întreruperea furnizării de provizii ori prin organizarea unor lupte de stradă.
Conform informațiilor occidentale, războiul din Ucraina ar putea să „dureze între 10 și 20 de ani, război pe care rușii, în final, îl vor pierde”, așa cum afirma Pentagonul în informarea adresată, miercuri, membrilor din Congres.
Calculele făcute de Vladimir Putin au fost spulberate. Un maior rus dezvăluie cum s-a năruit totul în Ucraina
Un maior rus, Dmitri Șișkanov, a devenit prizonier, după ce a fost capturat de forțele militare ucrainene. Și asta după ce unitatea din care făcea parte a fost învinsă. El a afirmat că trupelor ruse li s-a promis, înainte de-a pleca la război, că se vor întoarce din Ucraina până pe 2 sau 3 martie.
Care erau calculele pe care și le-a făcut Vladimir Putin înaintea invaziei din Ucraina
Erau datele limită la care liderii de la Kremlin, în frunte cu președintele Vladimir Putin, se așteptau ca Ucraina să cadă. „Ni s-a spus că până pe 2 sau 3 martie ne vom întoarce acasă”, a afirmat maiorul, conform presei din Ucraina.
Vladimir Putin și generalii ruși nu au anticipat că Ucraina va rezista la ceea ce se voia a fi o invazie fulger. Fapt confirmat și de Mihail Hodorkovski, fost oligarh rus, devenit opozant al lui Putin. El a spus că decizia acestuia de a ataca Ucraina a fost una pur emoțională și că liderul de la Kremlin manifestă simptome de paranoia senilă. Hodorkovski crede că Putin va fi înlăturat fie din cauza căderii economiei ruse sau fie în urma unei revoluții intern.
„Aceasta este o sinucidere. El nu poate câştiga în Ucraina, chiar dacă ruşii cuceresc Kievul şi Harkovul. Asta îi accelerează sfârşitul. Regimul se va descompune. Nu va fi rapid. Vorbim de un an sau doi”, a spus oligarhul.
Un fost mogul al liderului de la Kremlin prevede sfârșitul regimului Putin
El a afirmat că liderul de la Kremlin, care ar fi vrut să fie președinte pe viață, a comis o greșeală colosală. Potrivit opozantului, Vladimir Putin este înconjurat de consilieri care se tem să îi spună adevărul și astfel a subestimat puterea de rezistență a Ucrainei.
„Nu este complet nebun. Îi este frică să nu fe ucis. Dar nu este nebun din punct de vedere clinic. Credea că va fi primit în Ucraina cu flori. Nu se aştepta la asta“, a mai declarat opozantul. .
Mihail Hodorkovski este unul dintre cei mai cunoscuți deţinuți politic din Rusia. A fost închis timp de zece ani, în perioada 2003-2013, pentru că se opunea regimului lui Putin, potrivit propriilor declarații. Înainte să fie arestat, el a fost directorul general al gigantului petrolier Iukos şi s-a întâlnit de mai multe ori față în față cu Vladimir Putin.