Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News! Tragedie uriaşă în plin război. O navă s-a scufundat lângă Odessa după o explozie. Patru marinari, dispăruți
Breaking News! Tragedie uriaşă în plin război. O navă s-a scufundat lângă Odessa după o explozie. Patru marinari, dispăruți

Breaking News! Tragedie uriaşă în plin război. O navă s-a scufundat lângă Odessa după o explozie. Patru marinari, dispăruți

O navă estoniană s-a scufundat lângă Odessa după ce a fost „lovită de o mină” în largul coastei Ucrainei. Patru membri ai echipajului sunt daţi dispăruți și doi se află într-o barcă de salvare după explozie.

UPDATE: Samriddhi, sub pavilion Bangladesh, a fost blocat în portul Olvia de când a început invazia Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie, și a fost lovit de o rachetă miercuri seara, a declarat joi un oficial al Ministerului de Externe din Bangladesh.

Ambasada Rusiei din Dhaka, a declarat că circumstanțele incidentului sunt „în curs de stabilire”. „Exprimăm profunde condoleanțe celor apropiați și dragi care au murit”, se arată în comunicat.

Ştirea iniţială

Cargoul Helt, deținut de estonieni, s-a scufundat joi în largul portului ucrainean Odessa, în urma unei explozii, a declarat managerul navei.

Potrivit primelor informații, doi membri ai echipajului sunt pe o plută de salvare pe mare, în timp ce alți patru au fost dați dispăruți, a declarat Igor Ilves, directorul general al Vista Shipping Agency, cu sediul la Tallinn.

Ucraina acuză Rusia că folosește nave civile ca scuturi umane

Igor Ilves a spus că este posibil ca nava să fi fost lovită de o mină. Nava ar fi fost sub controlul forțelor navale ruse de miercuri, şi au folosit-o, împreună cu echipajul de la bord, drept scut pentru o debarcare pe mal, spune compania de asigurare britanică EOS Risk.

Sursele spun că nava de marfă deținută de Estonia a fost scufundată în largul coastei Ucrainei în urma unei explozii. Cel puțin trei nave comerciale au fost lovite de proiectile de când a fost lansată invazia.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Iar alți doi se află pe o plută de salvare pe mare după explozia de lângă Odesa, potrivit lui Igor Ilves, directorul general al Vista Shipping Agency din Tallinn.

Estonia este membră a NATO, ceea ce duce la temeri că ar putea declanșa și mai multe conflicte în Europa de Est

Helt era sub pavilionul Panama, la fel ca multe nave comerciale care doresc să evite reglementările maritime stricte ale propriilor țări.

Incidentul vine după ce flota rusă de la Marea Neagră a fost acuzată că a folosit nave civile, inclusiv nava  Helt, ca scuturi umane în invazia Ucrainei.

Armata a spus că Marina Rusă a forțat Helt să intre într-o zonă periculoasă a Mării Negre pentru a acoperi circulația propriilor nave de război.