Război Ucraina, ziua 723. Frontul de est, acaparat de soldații lui Putin

Război Ucraina, ziua 723. Frontul de est, acaparat de soldații lui Putin Război Ucraina / Sursa foto: Arhiva EVZ

Armata lui Putin a acaparat frontul din estul Ucrainei. De asemenea, aceștia au tăiat accesul la principala rută de aprovizionare a trupelor ucrainene la Avdiivka. Orașul a fost încercuit din trei părți de trupele rusești.

Război în Ucraina, ziua 723. Forțele armate rusești au câștigat teren pe frontul de est al Ucrainei. Kievul a trimis o brigadă de asalt în zonă, însă ulterior retras unităţile din punctele în care armata rusă a înconjurat orașul Avdiivka.

Război în Ucraina, ziua 723. Probleme pe frontul de est

După ce au înconjurat orașul situat pe frontul de est al Ucrainei, rușii au tăiat și aprovizionarea pe principala rută utilizată de ucraineni. Kievul a decis ca forțele armate din zonă să folosească acum o altă rută pregătită pentru astfel de cazuri.

„Aprovizionarea către Avdiivka şi evacuarea oraşului au devenit mai dificile, dar o rută logistică pregătită în avans este acum folosită", a spus Dmitro Lihovii, un responsabil militar ucrainean.

Ne puteți urmări și pe Google News
Război în Ucraina

Sursa foto :Facebook/Volodimir Zelenski

Din cauza presiunilor făcute de trupele rusești, unele  unităţi ucrainene au fost nevoite să se retragă pe "poziţii mai favorabile". De asemenea, în unele puncte, trupele ucrainene au reușit să țină piept rușilor. Responsabilul militar de război din Ucraina estimează că pe frontul de est ar fi localizați în prezent în jur de  50.000 de soldați ruși.

Aprovizionarea se face pe o rută alternativă

Trupele ruse au început presiunile la Avdiivka, încă de acum câteva zile. Aceștia au pornit din partea de nord-vest a acestui oraş din provincia ucraineană Doneţk.

De altfel, avansul soldaților lui Putin ar putea duce la  încercuirea garnizoanei ucrainene. După ce orașul a fost încercuit în trei puncte distincte, aprovizionarea se facedoar pe drumuri de pământ. Pentru a face față,  comandamentul ucrainean şi-a retras pe poziţii de rezervă trupele din punctele respective ale oraşului. De asemenea, o brigadă de asalt a fost trimisă în zonele vizate de ruși.

Aceeași brigadă a luat parte și la bătălia sângeroasă pentru Bahmut, orașul din estul Ucrainei care a rezistat o perioadă în fața asaltului rusesc.

Război Ucraina, ziua 723. Frontul de est, acaparat de trupele ruse

Război în Ucraina. Sursa foto: Volodimir Zelenski - Facebook

Război în Ucraina, ziua 723. Deficit de personal și echipamente

Conform comandantul ucrainean al brigăzii, trupele ucrainene sunt depăşite numeric de cele ruse. Ucraina ar avea minusuri atât în privința efectivelor, cât şi a echipamentelor.

La începutul acestei săptămâni, armata ucraineană am reușit să scufunde o navă militară rusă.

După această reușită, comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră, amiralul Viktor Sokolov, a fost demis. De altfel, Kievul a susţinut în septembrie că acesta a fost ucis într-un atac cu rachete asupra Sevastopolului.