Sesiunea nu a fost aprobată de majoritatea PSD – ALDE, iar atunci, Liviu Dragnea a lipsit de la şedinţă. Anterior, şi Opoziţia a depus o plângere penală chiar pe numele preşedintelui Camerei, pe motiv că a împiedicat organizarea sesiunii. La rândul lor, social-democraţii reclamă faptul că unele dintre semnăturile prin care Opoziţia cerea sesiunea extraordinară erau false, scrie digi24.ro.

 

Daniel Suciu, liderul deputaţilor PSD susține că „Foarte multe din semnături nu aveau menţionat pentru ce sunt adunate semnăturile, erau copii xerox şi apoi adăugiri cu pixul, copii xerox de pe alte iniţiative legislative. Un coleg aflat în Norvegia de ceva vreme figura ca semnatar. Prieteneşte i-am rugat să îşi retragă listele că totuşi nu ne convine să fim luaţi de proşti”. Unul dintre cei ale căror semnături au fost contestate este chiar liderul grupului deputaţilor USR.

 

Claudiu Năsui, liderul deputaţilor USR susține că „E o continuare a tentativelor de intimidare la care facem faţă zi de zi în Parlament. Este totuşi o escaladă. Şedinţa de Birou Permanent în care mi-a fost pusă sub semnul întrebării propria-mi semnătură. E vorba de semnăturile deputaţilor USR şi cea care era problematică era chiar a mea. Dânşii spuneau că nu o recunosc şi eu eram acolo şi confirmăm că este a mea”.

 

În replică, Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL punctat că „Nimeni şi nimic nu ne poate intimida. Poate să folosească şantajul în partidul lui, dar ameninţările, timorarea, plângerile penale nu o să blocheze Opoziţia”.

 

La începutul lunii septembrie,  liberalii au depus o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea, iar motivul a plecat tot de la sesiunea extraordinară ce nu a fost convocată. Liberalii l-au acuzat pe preşedintele Camerei Deputaţilor de abuz în serviciu.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: