Evenimentul Zilei > Monden > Război în familia miliardarului. Îi vinde până şi maşinile de colecţie…
Război în familia miliardarului. Îi vinde până şi maşinile de colecţie…

Război în familia miliardarului. Îi vinde până şi maşinile de colecţie…

Dana Rodica Patriciu, văduva multimiliardarului Dinu Patriciu a obţinut în instanţă acordul să vândă două mașini de colecție care au aparținut cunoscutului businessman.

Dana Rodica Patriciu, văduva multimiliardarului Dinu Patriciu a obţinut în instanţă acordul să vândă două mașini de colecție care au aparținut cunoscutului businessman.

Dana Rodica Patriciu susţine că banii ar fi necesari pentru stingerea unei datorii la bancă.

Fetele din prima căsătorie a lui Dinu Patriciu și mama lor nu au fost de acord cu scoaterea la licitaţie a maşinilor de colecţie şi aşa cum era de aşteptat, a urmat un litigiu în instanță. Între văduva miliardarului – Dana Rodica –  și fiicele din prima căsătorie a regretatului om de afaceri, Ana și Maria, alături de mama lor, Sabina, a izbucnit un adevărat război. Văduva afaceristului a primit câștig de cauză în instanţă, iar acum urmează licitaţia.

„Autorizează vânzarea bunurilor aflate în sechestru judiciar, respectiv autoturismul marca Mercedes Benz SL 500 Cabrio, înmatriculat sub nr. B-&&-RDP, şi autoturismul marca Morgan Aero 8 Cabrio Supersport, înmatriculat sub nr. B-&&&-DRP, conform celei mai bune oferte primite în urma publicării anunţurilor de vânzare pe site-urile de specialitate, urmând ca sumele obţinute din vânzare să fie utilizate, în totalitate, în scopul achitării datoriilor comune reprezentate de sumele datorate în dosarul de executare nr.2142/2013 aflat pe rolul BEJA Aequitas”, au stabilit magistrații de la Judecătoria Buftea.

Cele două mașini pe care s-a luptat Dana Patriciu să le vândă sunt extrem de valoroase și au o istorie interesantă. În 2010, Dinu Patriciu devenea primul proprietar al unui automobil Morgan Aero 8 pe care dădea 250.000 de euro. În lume s-au produs doar 200 de exemplare din acest model.

Celălalt automobil, un Mercedes-Benz SL 500, valorează peste 150.000 de euro, și i l-a cedat Dinu Patriciu fostei sale soții, după divorț, pe motiv că „poate se apucă vreodată de curse”.

Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la Bucureşti şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar şi imobiliar. În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiş pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administraţie centrală şi locală, amenajarea teritoriului şi urbanism şi din Comisia pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului.

În legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales deputat de Dâmboviţa pe listele Convenţiei Democrate Române. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 şi al Partidului Alianţei Civice (octombrie 1992 – decembrie 1994) şi a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (până în noiembrie 1995) şi din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci (din noiembrie 1995).

În 1996, Patriciu a candidat la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, ca reprezentant al PL ’93. Dinu Patriciu a fost deputat şi în legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A făcut parte din Comisia pentru industrii şi servicii până la data de 18 iunie 2003, când a demisionat din calitatea de membru al Parlamentului României. Dinu Patriciu s-a retras în anul 2003 din Parlament şi din viaţa politică activă pentru a se putea dedica afacerilor.

Dinu Patriciu a decedat, în 2014, la Londra, din cauza unei boli necruțătoare, potrivit cancan.ro