Evenimentul Zilei > Social > Răsturnare neașteptată de situație. De ce trebuie să amânăm să ne vaccinăm cu o nouă doză Pfizer. STUDIU
Răsturnare neașteptată de situație. De ce trebuie să amânăm să ne vaccinăm cu o nouă doză Pfizer. STUDIU

Răsturnare neașteptată de situație. De ce trebuie să amânăm să ne vaccinăm cu o nouă doză Pfizer. STUDIU

Un nou studiu realizat de o echipă medicală din Marea Britanie arată că, de fapt, întârzierea administrării unei doze de vaccin, după imunizarea cu prima doză, duce la creșterea nivelului de anticorpi.

O echipă de specialiști în Sănătate din Marea Britanie a realizat un studiu care pune în lumină noi detalii despre vaccinare. Oamenii de știință subliniază că este important la ce interval ne vaccinăm cu o a doua doză de vaccin, fiindcă acest lucru determină nivelul de anticorpi dezvoltați de organismul uman pentru a ne proteja de infectarea cu coronavirus.

De ce este important să amânăm imunizarea cu o nouă doză de vaccin anti-COVID-19 

Un interval de timp mai mare între administrarea dozelor de vaccin anti-coronavirus Pfizer înseamnă dezvoltarea unui nivel mai ridicat de anticorpi pe termen lung, arată un nou studiu realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie, potrivit Reuters.

„După două doze de vaccin, nivelurile de anticorpi neutralizanți au fost de două ori mai mari după un interval mai lung între doze comparativ cu un interval mai scurt între doze”, au notat cercetătorii de la Universitatea din Oxford.

Noile date sunt importante în contextul răspândirii tulpinii Delta la nivel global, spun oamenii de știință. Întârzierea vaccinării ar putea oferi o imunitate mai durabilă, mai accentuează ei.

Marea Britanie a luat decizia potrivită

În luna decembrie a anului trecut, Marea Britanie a decis să prelungească administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer la un interval de 12 săptămâni după administrarea celei dintâi. Autorii studiului citat spun că Marea Britanie a luat decizia potrivită, iar decalajul reprezintă un „punct optim” în contextul luptei împotriva infectărilor cu tulpina Delta.

Autorii studiului mai notează că oricare program de vaccinare a generat un răspuns puternic al anticorpilor și al celulelor T, din datele obținute în urma studiului realizat pe 503 lucrători din domeniul sănătății.

În prezent, Marea Britanie recomandă administrarea celei de-a doua doze de vaccin la un interval de opt săptămâni, pentru a maximiza nivelul anticorpilor din organismul uman.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: