Evenimentul Zilei > Politica > Răsturnare de situaţie în scandalul Traian Băsescu! Evacuarea fostului președinte, ilegală? Acuzaţii grave ale avocatei
Răsturnare de situaţie în scandalul Traian Băsescu! Evacuarea fostului președinte, ilegală? Acuzaţii grave ale avocatei

Răsturnare de situaţie în scandalul Traian Băsescu! Evacuarea fostului președinte, ilegală? Acuzaţii grave ale avocatei

În timp ce fostul președinte se află în spital și primește îngrijiri medicale de specialitate, avocata sa îl apără cum știe mai bine. Eliza Ene Corbeanu susține că retragerea privilegiilor lui Traian Băsescu este o ilegalitate. Mai mult decât atât, a ea ținut să le sublinieze reprezentanților RAAPPS în ce condiții pot retrage drepturile fostului șef de stat.

Eliza Ene Corbeanu, avocata lui Traian Băsescu, a lansat acuzații grave asupra SPP, RAAPPS și Administrației prezidențiale. Ea susține că deciziile luate de instituții împotriva fostului președinte nu sunt legale.

Avocata fostului șef de stat a ținut să evidențieze faptul că drepturile lui Traian Băsescu pot fi retrase doar în cazul unei condamnări cu executare, în niciun caz pentru o decizie cu privire la colaborarea cu securitatea. Mai mult decât atât, Eliza Ene Corbeanu le reamintește reprezentanților RAAPPS faptul că fostul președinte a primit dreptul de a locui în vila din București după încetarea mandatului de președinte.

„Pot să vă spun că din punctul meu de vedere RAAPPS se afla într-o eroare. A încurcat cauzele de încetare a drepturilor. Aceste drepturi s-au născut la momentul în care a încetat mandatul de preşedinte al României, în 2014. Legea prevede ca aceste drepturi încetează în urma unei condamnări la o pedeapsa cu executare, nu în urma verdictului de colaborator”, a explicat avocata Eliza Ene Corbeanu, la România TV.

Elena Udrea sare în apărarea lui Traian Băsescu

Fostul ministru al Dezvoltării a făcut declarații furibunde cu privire la sancțiunile impuse fostului președinte. La scurt timp după ce a aflat de evacuarea lui Traian Băsescu din vila RAAPPS, Elena Udrea a ținut să precizeze că fostul președinte nu este un simplu cetățean și că el are nevoie de protecție și de drepturile pe care le-a obținut în urma mandatului său.

„E o problemă a statului, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetățeanul. Cetățeanul poate să meargă cu taxiul, n-a fost niciodată un politician arogant, n-a fost niciodată un politician care să-i placă să se afișeze în lux. Poate să meargă și cu tramvaiul, și cu autobuzul.

Dar Traian Băsescu este o instituție, este instituția unui fost președinte. Atât timp cât statul își permite riscul să lase un fost președinte fără pază, fără protecție, și nu orice președinte. A fost președintele care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Ce s-ar întâmpla dacă din greșeala ambulanța care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”, a spus Elena Udrea, marți.