Răsturnare de situație în Parlament. Klaus Iohannis le-a dat planurile peste cap. Întrebarea care stă pe buzele tuturor
- Sabina Popescu
- 24 noiembrie 2021, 15:20
Ședință solemnă în Parlamentul României. Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, miercuri, 24 noiembrie, începând cu ora 14.00, într-o adunare dedicată Zilei Naționale a României, celebrată pe data de 1 decembrie. Lucrurile nu au decurs cum s-a stabilit inițial, însă. Sunt două persoane importante care absentează de la eveniment.
Conducerea Parlamentului României a aprobat un memorandum care prevedea ca președintele Klaus Iohannis să susțină, la ședința solemnă organizată în contextul celebrării Zilei Naționale, un discurs. A avut loc, însă, o răsturnare de situație. Întrunirea dintre membrii Camerei Deputaților și Senatului a început cu intonarea Imnului Național.
Klaus Iohannis și Florin Cîțu lipsesc de la ședință
Potrivit memorandumului aprobat, președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să susțină un discurs, însă acest lucru nu a mai avut loc fiindcă șeful statului român absentează de la ședință. Absent este, de asemenea, și președintele Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu.
Liberalul a fost ales, marți, oficial, șef al Senatului. După ce a devenit președinte al instituției în cauză, Florin Cîțu a transmis că are în vedere luarea unor măsuri împotriva membrilor PNL care vorbesc de rău partidul în presă sau în spațiul public, în loc să își rezolve nemulțumirile în formațiune. El a mai reiterat că partidul liberalilor a ieșit puternic la negocieri, însă și-a exprimat regretul cu privire la pierderea Ministerului Finanțelor.
„Mergem mai departe, eu zic că după ce se așază lucrurile, va trebui să tragem linie și mergem mai departe.”, a mai spus președintele PNL, marți, subliniind că funcția de lider al liberalilor pe care o deține este foarte importantă.
Cine conduce ședința dedicată Zilei Naționale a României
Revenind, pentru că Florin Cîțu nu a participat la evenimentul dedicat Zilei Naționale a României, adunarea solemnă din Parlamentul României a fost condusă, însă, de vicepreședintele instituției, Alina Gorghiu. Președinții celor două camere vor rosti, pe rând, un scurt discurs, la fel ca reprezentanții grupurilor politice din Parlament.
Printre invitaţii la eveniment se numără: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, ICCJ, Curţii de Conturi, guvernatorul BNR, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, șefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti, potrivit Agerpres.