Evenimentul Zilei > International > Răspândirea virusului Ebola înregistrează o încetinire evidentă în epicentrul său din Africa de Vest
Răspândirea virusului Ebola înregistrează o încetinire evidentă în epicentrul său din Africa de Vest

Răspândirea virusului Ebola înregistrează o încetinire evidentă în epicentrul său din Africa de Vest

Răspândirea virusului Ebola înregistrează o încetinire evidentă în Guineea, Liberia şi în Sierra Leone, cele trei ţări din Africa de Vest aflate în epicentrul epidemiei, a anunţat, miercuri, la Geneva, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În total, 8.626 de persoane care au contractat virusul Ebola de la apariţia sa în decembrie 2013 au decedat până la 18 ianuarie, aproape toate în Africa de Vest, conform ultimului bilanţ al OMS. Alte 21.689 de persoane sunt contaminate cu acest virus, scrie Mediafax.ro.

Numărul cazurilor noi "continuă să se diminueze în Guineea, Liberia şi în Sierra Leone", a subliniat OMS, care apreciază că declinul este radical, îndeosebi în Liberia, unde doar opt noi cazuri de contaminare cu Ebola au fost înregistrate săptămâna trecută, faţă de 300 de noi cazuri pe săptămână constatate în august şi în septembrie 2014.

În afară de cele opt noi cazuri din Liberia, 117 au fost înregistrate săptămâna trecută în Sierra Leone (faţă de 184 în săptămâna precedentă) şi 20 în Guineea (faţă de 45), adică 145 în total în aceste trei ţări.

Guineea, Liberia şi Sierra Leone au de-acum, în mare parte datorită ajutorului internaţional, "capacităţi suficiente pentru a izola şi trata pacienţii", relevă OMS.