Mariana Rarinca, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE din sufrageria Liviei Stanciu. „Era supărată că Adrian Năstase are...”

Mariana Rarinca, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE din sufrageria Liviei Stanciu. „Era supărată că Adrian Năstase are...”

După dezvăluirile despre celebra sufragerie a lui Gabriel Oprea, unde s-ar fi urmărit rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2009, acum vin la rând alte devoalări. Mariana Rarinca, cea care a stat şase luni după gratii, fiind ulterior achitată și apoi condamnată la închisoare cu suspendare scoate la iveală o discuţie uluitoare din sufrageria judecătoarei Livia Stanciu.

Livia Stanciu a fost judecătoarea care l-a condamnat la puşcărie pe Adrian Năstase. "Înainte să îl condamne pe Adrian Năstase vorbeam cu ea în sufrageria ei. Era supărată că Adrian Năstase are avere şi că ea nu mai termină datoriile. Am dormit la ea în casă, făceam cumpărături împreună, dar prima dată a zis că nu prea mă cunoaşte. Apoi, a recunoscut că i-am făcut unele servicii", a spus Mariana Rarinca în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

 

Dreptate pentru judecătorii care au folosit sentința în cazul Rarinca

Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut marți dreptate în cazul judecătorilor Risantea Gagescu și Damian Dolache plimbați doi ani în disciplinar, la CSM și la instanțe pentru că au folosit în motivarea soluției de achitare a Marianei Rarinca – acuzată de șantaj de fosta șefa ICCJ Livia Stanciu.
 
Site-ul luju a  publicat minuta prin care judecatoarele de la Curtea supremeă Gabriela Bogasiu, Mihaela Țăbârcă, Rodica Susanu, Mirela Politeanu, și Rodica Florica Voicu au respins că nefondate recursurile formulate de Inspecția Judiciară în cele două dosare disciplinare care îi vizau pe Risantea Gagescu  si Damian Dolache, dosare în care Asociația Magistraților din România a intervenit în favoarea celor doi colegi judecători. Este vorba despre dosarul disciplinar lucrat de inspectorul judiciar Florea Grosu care îi viza pe judecătorii Risantea Gagescu și Damian Dolache de la Curtea de Apel București și dosarul în care aceeași judecătoarea Gagescu fusese cercetată pentru că ar fi intervenit peste colegul sau de la CAB, judecătorul Dorel Matei, în judecarea contestației în anulare a DNA în dosarul "Rarinca".
 
 
 
 
La fel că soluțiile de "achitare" primite de Inspecția Judiciară într-o singură zi, 31 octombrie 2016, de la Consiliul Superior al Magistraturii în cele două dosare disciplinare,si soluțiile definitive de la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost pronunțate tot într-o singură zi, 4 decembrie 2017, în ambele cauze de pe rolul instanței supreme judecătoarea Risantea Gagescu fiind reprezentată cu succes de reputatul avocat Corneliu-Liviu Popescu.
Curtea de Apel București și-a motivat decizia din 21 mai 2015, prin care a achitat-o pe Mariana Rarinca de acuzația de șantaj. Judecătorii susțin că fapta nu are caracter penal și că procurorii nu au adunat probe în favoarea acuzatei, așa cum prevede legea  
Judecătorii Risantea Găgescu și Damian Dolache, de la Curtea de Apel București (CAB), și-au motivat decizia de achitare a Marianei Rarinca, femeia acuzată de șantajarea președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu.
 

Cei doi magistrați au ajuns la concluzia că procesul femeii care a stat șase luni în arest preventiv nu a fost unul echitabil. În primul rând, ei susțin că „fapta de șantaj, pentru care Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată, nu are caracter penal”.