Potrivit lui Rareș Bogdan, nu se cunoaște, încă, data exactă când credincioșii vor putea să intre în biserică pentru a asista la slujbele religioase.

Acest lucru va fi stabilit, funcție de evoluția răspândirii noului coronavirus. Deocamdată, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru anunță că avem încă transmitere comunitară.

Despre această situație, Rareș Bogdan spune că nu înțelege de ce se tergiversează accesul populației la slujbele religioase, dacă autoritățile au decis să dea drumul la mall-uri, considerându-se că acolo nu riscă infecții cu coronavirus.

„Cred că pentru noi cei care mergem la biserică duminică de duminică era important. Eu înțeleg și precauția domnului Tătaru, se analizează. În viitorul foarte premiat se vor deschide bisericile. Oamenii care participă la biserică vor avea o surpriză plăcută. Eu am mers de mic copil cu bunica de mână la biserică, eu nu sunt un om extrem de credincios, că am și eu păcatele mele, dar îmi spun rugăciunea zi de zi”, a declarat Rareș Bogdan la România TV.

În urmă cu două zile premierul Ludovic Orban a anunțat că „în viitorul apropiat” s-ar putea relua slujbele religioase în interiorul lăcaşelor de cult, cu respectarea unor reguli şi cu participarea unui număr limitat de persoane.

„Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, cred cu adevărat că este importantă prezenţa omului alături de Dumnezeu, în special în biserică şi indiferent de religia pe care o are fiecare cetăţean, pregătim redeschiderea bisericilor. Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând in interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a mai spus că a avut o discuție cu reprezentanții cultelor și a constatat că „exista clar o atitudine responsabilă”, în această privință și că în viitorul apropiat se vor relua ceremoniile religioase în interior, cu număr limitat de persoane