Evenimentul Zilei > Politica > PNL și USR, avertizate de Rareș Bogdan. Coaliția a ajuns într-un punct fierbinte
PNL și USR, avertizate de Rareș Bogdan. Coaliția a ajuns într-un punct fierbinte

PNL și USR, avertizate de Rareș Bogdan. Coaliția a ajuns într-un punct fierbinte

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, lansează un avertisment pentru reprezentanții coaliției, atrăgându-le atenția că un eventual eșec la guvernare va avea consecințe foarte grave.

Rareș Bogdan lansează un avertisment pentru coaliție. Un eventual eșec al guvernării actuale ar avea drept consecință repetarea situației din 2000. La alegerile parlamentare din anul 2000, PSD și PRM au obținut cele mai multe locuri la alegerile parlamentare.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a fost, miercuri, invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea EVZ Play.

Rareș Bogdan a vorbit, în emisiunea EVZ Play, moderată de Robert Turcescu, despre posibilitatea de a candida la funcția de președinte al României. Cu acest prilej, liderul liberal a vorbit și despre temerile sale ca partidele de dreapta să ajungă în situația din 2000.

Ultima întrebare pe care i-a adresat-o Robert Turcescu a fost legată de o eventuală candidatură la Președinția României, în 2024.

Rareș Bogdan, avertisment pentru coaliție

Rareș Bogdan a respins o astfel de ipoteză și a precizat că mai are timp pentru a-și pregăti o astfel de candidatură, pentru șefia statului.

„Nu, eu sunt foarte tânăr şi timpul meu e de aici înainte. Eu mai am timp să stau în politică 20 de ani. Abia am intrat de mai puţin de 2 ani. PNL trebuie să-şi găsească un candidat puternic”, a declarat Rareș Bogdan în emisiunea lui Robert Turcescu.

Potrivit spuselor sale, în acest moment doar președintele partidului, Ludovic Orban, și-a exprimat intenția de a candida la Cotroceni. Pe de altă parte, Rareș Bogdan a apreciat că urmează, în PNL, o bătălie a taberelor pentru a stabili numele celui care va candida.

„Deocamdată şi-a exprimat dorinţa sau posibilitatea de a candida doar unul din PNL, preşedintele partidului. Nu ştim nici dacă el va candida, în mod clar. Nu a spus niciodată ferm că va candida. Deocamdată nu se pune această problemă. Eu cred că va fi o bătălie interesantă, va fi o bătălie a sferelor de influenţă”, a mai spus Rareș Bogdan.

Românii vor decide președintele

Prim-vicepreședintele PNL a subliniat că votul final pentru alegerea viitorului președinte va fi dat de alegătorii români. În acest context, el și-a exprimat temerea că viitoarele alegeri ar putea fi decise între PSD și AUR.

„Poporul român votează în cele din urmă şi el va trebui să-şi hotărască preşedintele. Dacă nu suntem atenţi, noi cei din dreapta vom fi într-o situaţie complicate. Mi-e teamă să nu ajungem în situaţia din 2000 cumva, în care dreapta a ieşit pe locul trei şi s-a bătut stânga cu extrema. Să ne uităm foarte atent la ce se întâmplă în Europa şi să guvernăm corect!”, a precizat Rareş Bogdan la EVZ Play.