Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, despre postul de ambasador în SUA: „Este o poziție onorantă”
Rareș Bogdan, despre postul de ambasador în SUA: „Este o poziție onorantă”

Rareș Bogdan, despre postul de ambasador în SUA: „Este o poziție onorantă”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a comentat zvonurile conform cărora urmează să fie propus în funcția de ambasador al României la Washington.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a comentat marţi zvonurile conform cărora urmează să fie propus în funcția de ambasador al României la Washington. Funcția este vacantă în urma rechemării în țară a lui George Maior de către președintele Klaus Johannis.

Rareș Bogdn a declarat că funcția de ambasador al României în SUA este onorantă, dar nu se pune problema

Rareş Bogdan a declarat că, deşi funcţia de ambasador al României în SUA este una onorantă şi importantă, tocmai de aceea consideră că ar trebui ocupată de o persoană cu o experienţă net superioară în diplomaţie.

„Eu sunt europarlamentar, nu pot sta departe de România mai mult de câteva zile, îmi iubesc prea mult țara, nu se pune problema de așa ceva, adevărat, este o poziție onorantă o funcție de ambasador în Satele Unite, aliatul nostru strategic, eu ocup o funcție politică de doi ani, funcția de ambasador i se cuvine cuiva cu experiență majoră în domeniu care a deținut o funcție într-o instituție de profil”, a declarat europarlamentarul pentru Gazeta de Cluj.

Rareș Bogdan este deosebit de preocupat de criza minerilor din Valea Jiului

Rareş Bogdan s-a arătat preocupat și de criza minerilor din Valea Jiului. Europarlamentarul liberal solicită depolitizarea instituţiilor statului şi doreşte ca „toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit să fie îndepărtați și trasi la răspundere”.

Europarlamentarul a publicat o fotografie de la protestul ortacilor cu un copil care are scris pe o pancartă următorul mesaj: „Hoților. Dați salariul la tati că am nevoi!”. Pe pagina sa oficială de Facebook au apărut mai multe postări pe acest subiect.

„Semnal de alarma. Pancarta care ne obliga! Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și trasi la răspundere. Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman. Performanța și Profesionalism. Fără prosti sau hoți in poziții de management”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.