Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rareș Bogdan a răbufnit. „Nu, domnule Năstase”
Rareș Bogdan a răbufnit. „Nu, domnule Năstase”

Rareș Bogdan a răbufnit. „Nu, domnule Năstase”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan i-a oferit un răspuns fostului lider PSD, Adrian Năstase, după ce acesta din urmă a făcut o paralelă între condamnarea sa și condamnarea lui Iuliu Maniu.

„Adrian Năstase se compară cu Iuliu Maniu!! Fiți atenți ce scrie: ”Mă intreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa”.

Pur și simplu nu pricep cum un om cu sute de cărți citite este în stare să se facă de râs cu atâta grație!
Domnule, Maniu nu a fost condamnat de două ori pentru corupție!! „Sfinxul de la Bădăcin” a fost deținut politic, a fost persecutat de comuniști, care reprezintă izvorul de înțelepciune al PSD, deoarece s-a opus instalării în România a regimului totalitar bolșevic!!! A fost artizanul Marii Uniri de la Alba Iulia, nu arhitectul unui sistem menit să-i protejeze pe corupții care jefuiau România! Maniu nu a dorit niciodată să fie bogat, nu l-a interesat asta!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Rareș Bogdan a făcut o anti-teză între Adrian Năstase și Iuliu Maniu.

„I s-au oferit consilii de administrație (cum s-or fi numit atunci) și alte demnități, dar le-a refuzat! Nu avea, la Bădăcin, nici covoare persane, nici sculpturi din bronz!! Trăia într-o odaie mică de hotel la București, cea mai modestă din A. Palace, mânca seara un colț de pâine neagră și un măr adus de la Bădăcin. Era un răzvrătit fără să facă paradă de asta, avea decență, domnule!! Ceea ce îmi aduce aminte de o povestioară. Se zice că Napoleon răsfoia niște note de lucru la codul civil în timp ce în jur erau ingineri care cereau niște indicații. Știți că făcea 7 lucruri în același timp… El comenta cu glas tare ce citea, ăia-l întrebau… La un moment dat, unul dintre ingineri i-a făcut o mică observație. Napoleon s-a răstit la el: ce aș putea eu, care sunt stăpânul lumii, să învăț de la un inginer? Omul i-a răspuns: măsura!

Nu, domnule Năstase, nu v-am comparat cu Napoleon! Ceea ce ați făcut dvs seamănă cu un sofism. Singurul lucru comun cu Maniu este condamnarea. Dacă s-ar aplica logica dvs, ar însemna că dacă ați avea mocasini roșii ați fi Papa de la Roma.”, a conchis Rareș Bogdan.

Reacția vine după ce fostul premier Adrian Năstase a scris un articol pe propriul blog în care face o paralelă între condamnarea sa și cea a lui Iuliu Maniu.