Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan a pus tunurile pe Daea. Ministrul Agriculturii bagă spaima în producătorii români
Rareș Bogdan a pus tunurile pe Daea. Ministrul Agriculturii bagă spaima în producătorii români

Rareș Bogdan a pus tunurile pe Daea. Ministrul Agriculturii bagă spaima în producătorii români

Recent, ambasada Greciei s-a arătat vizibil deranjată de faptul că mai mulți producători din România utilizează numele „iaurt grecesc” pentru mai multe tipuri de sortimente de iaurt. La scurt timp, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pus ANPC să ia măsuri pentru a rezolva această speță.

Rareș Bogdan a reacționat în acest caz și spune că este strigător la cer ca Ministrul Agriculturii din România să le facă așa ceva producătorilor.

„Pe cine protejează Ministerul Agriculturii DIN ROMÂNIA în scandalul iaurtului grecesc? Pare că îi sabotează pe producătorii români și îi ajută pe greci! Cer explicații!!  Faptele pe scurt, conform documentelor prezentate pe post:

Ambasada Greciei s-a plâns că producătorii români folosesc denumirea de „iaurt grecesc”, iar Ministerul Agriculturii a pus ANPC să-i sperie. Ceea ce a și făcut, iar unele sortimente au fost retrase – pagubă enormă! Și asta în condițiile în care grecii nu au reușit să obțină protejarea denumirii, au cerut Comisiei Europene, prin eurodeputații lor, să intervină, iar aceasta i-a trimis la plimbare. Adică le-a spus așa: e drept, denumirea ar putea induce consumatorilor că iaurtul e produs în Grecia, dar că e treaba Greciei să-și protejeze produsul. „Comisia nu a primit o cerere de desemnare a iaurtului grecesc ca produs cu Indicație Geografică Protejată din partea autorităților elene” – scrie focus-energetic.ro. Știu grecii de ce!! Bulgarii, de pildă, nu au înghițit povestea, aducând argumentul că ei au inventat așa-numit-ul „iaurt grecesc”. Ce face Ministrul Agriculturii? Bagă spaima în producătorii din România!” scrie Rareș Bogdan pe Facebook.