Evenimentul Zilei > Justitie > Ramona Mănescu, audiată la Parchetul instanţei supreme în dosarul accidentului aviatic din Apuseni
Ramona Mănescu, audiată la Parchetul instanţei supreme în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Ramona Mănescu, audiată la Parchetul instanţei supreme în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu este audiată, marţi, la Parchetul instanţei supreme, în dosarul privind accidentul aviatic din munţii Apuseni, în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Ramona Mănescu a ajuns în jurul orei 12.15 la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a fost citată pentru a da declaraţii despre accidentul din 20 ianuarie 2013, potrivit mediafax.ro.

  • Ministerul Transporturilor, condusă la acea dată de Ramona Mănescu, a făcut, împreună cu experţi de la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) şi Şcoala Superioară de Aviaţie, un raport privind cauzele accidentului aviatic din munţii Apuseni şi respectarea procedurilor.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au audiat, în 12 decembrie, şi pe fostul ministru al Afacerilor Interne Radu Stroe.

El a demisionat de la şefia Ministerului Afacerilor Interne în 23 ianuarie, la trei zile după accidentul în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Stroe spunea, înainte de a demisiona, că îi pare rău că accidentul s-a produs în timpul mandatului său.

Radu Stroe a declarat, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că a fost audiat ca martor în dosarul accidentului aviatic din Apuseni şi că MAI nu putea proceda altfel decât a făcut-o în cazul intervenţiei de după prăbuşirea avionului.

Şi şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, va fi chemat la Parchetul instanţei supreme, pentru a da declaraţii în acelaşi dosar, au mai spus sursele citate, fără a precizat data la care acesta va fi audiat.

Tragedia

În dosarul accidentului din Apuseni, procurorii au decis începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, dar şi pentru neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu.