„Matadorul” l-a întâlnit în finala de la US Open pe uriașul de 2,03 m Kevin Anderson (locul 28 ATP/Africa de Sud). Nadal a avut câștig de cauză în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3, 6-4, și, astfel, și-a trecut în cont cel de-al 16-lea titlu de Grand Slam din careieră. 

La US Open, spaniolul s-a impus pentru a treia oară (2010, 2013și 2017), iar în acest an a triumfat și la Roland Garros. Acum, „Rafa” s-a apropiat la doar trei trofee de Grand Slam de recordmanul absolult, Roger Federer (19 titluri). Pentru succesul din finala US Open 2017, Nadal a fost recompendat cu un cec în valoare de 3,7 milioane dolari, în timp ce adversarul său din finală a fost recompensat cu 1,825 milioane dolari.

„Două săptămâni cu adevărat speciale! Însă, înainte de a vorbi despre mine, vreau să îl felicit pe Kevin. A fost un exemplu incredibil pentru mulţi copii şi pentru multă lume din circuit. Ştiu că ai avut multe accidentări şi ai revenit, mai puternic ca niciodată. Felicitări – nemaipomenită treabă! Bravo şi echipei şi familiei tale – ştiu că ai un grup excelent.

Pentru mine, este incredibil ce se întmplă în acest an, după câţiva ani grei, cu probleme şi accidentări, cu perioade de joc aşa-şi-aşa. A fost un an plin de emoţii, deoarece cred că am jucat tenis de nivel foarte înalt încă de la primul turneu  important al anului, în Australia. Să închei sezonul de Grand Slam-uri cu un titlu aici, la New York, este extrem de special pentru mine. Este unul dintre acele locuri care, într-adevăr, îmi dă un nivel extrem de ridicat de energie, pentru că publicul de aici este extraordinar. Sunt atât de fericit! Mulţumesc tuturor.

Lui Toni – nu pot să îi mulţumesc suficient. De la trei ani, a fost lângă mine. Fără Toni, nu aş fi jucat tenis. A fost incredibil să am pe cineva ca el, care să mă împingă aşa cum a făcut-o. A fost puternic şi a avut o motivaţie extraordinară să se antreneze cu mine, de a fi mereu cu mine. Tot ce pot să spun este – mulţumesc mult, este una dintre cele mai importante persoane din viaţa mea" – 
Rafael Nadal, campion la US Open 2017

 

Te-ar putea interesa și: