Evenimentul Zilei > Politica > Raetchi cere stoparea deplasărilor premierului Dăncilă: „ A fost cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române”
Raetchi cere stoparea deplasărilor premierului Dăncilă: „ A fost cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române”

Raetchi cere stoparea deplasărilor premierului Dăncilă: „ A fost cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române”

Deplasările premierului Viorica Dăncilă ar trebui stopate imediat, în contextul în care turneul recent din Balcani „reprezintă cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române", afirmat, duminică, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi într-un comunicat de presă.

„România are o tradiţie diplomatică solidă. Personalităţi precum Titulescu au modelat relaţiile internaţionale în epoca lor, Marea Unire are în spate şi munca unor diplomaţi remarcabili. Am avut, de-a lungul istoriei, şi eşecuri în materie de politică externă, dar niciodată nu am fost ridicoli. Niciodată nu ne-am stânjenit partenerii de dialog. Astăzi, din cauza uluitoarei alegeri de a o susţine pe Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, am ajuns de râsul cancelariilor din întreaga lume. Actualul premier a demonstrat constant că nu înţelege informaţii de bază din dosarele pregătite de experţi şi nu înţelege, la propriu, nici măcar pe ce lume se află. Nu înţelege în ce oraş a ajuns, cum se numesc interlocutorii săi, ce naţionalitate au, cum trebuie să răspundă la formulele lor de politeţe. Cum am putea astfel pretinde de la doamna Dăncilă să aibă capacitatea de a procesa şi de a transmite idei mai complexe în numele României??!", spune Ovidiu Raeţchi.

Orice parlamentar responsabil ar trebui să ceară oficial blocarea acestor deplasări care fac rău României, întrucât este grav ca „o persoană fără un bagaj minim de cultură” să reprezinte România la cel mai înalt nivel, potrivit  liberalului.

„Aici nu mai vorbim despre abordări sau interese de partid, vorbim despre o ruşine obiectivă şi incontestabilă cu care suntem confruntaţi din cauza încăpăţânării PSD de a face dintr-un om total nepregătit şeful Executivului. Şi mai grav, de a accepta ca o persoană fără un bagaj minim de cultură să reprezinte România la cel mai înalt nivel. Liviu Dragnea chiar nu înţelege efectul catastrofal pe care gafele doamnei Dăncilă le au asupra diplomaţilor noştri? Îşi poate imagina cum e să munceşti un an de zile pentru a pregăti în detaliu un turneu oficial – iar demnitarul tău să distrugă totul în secunda în care deschide gura şi habar nu are unde se află? Turneul lui Dăncilă în Balcanii de Vest a fost cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române. Orice parlamentar responsabil trebuie să ceară oficial blocarea acestor deplasări care fac rău României, a mai spus Raeţchi.