Raed Arafat, ținut în suspans de Tribunalul București. Ce s-a întâmplat cu dosarul instrumentat de procurorii DNA

Raed Arafat, ținut în suspans de Tribunalul București. Ce s-a întâmplat cu dosarul instrumentat de procurorii DNA sursă: EvZ

Raed Arafat va aștepta până la finalul lunii ianuarie pentru a afla ce se va întâmpla în cazul dosarului său, instrumentat de procurorii de la DNA.

Procurorii DNA au solicitat magistraților de la Tribunalul București redeschiderea urmării penale în cazul lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). În acest caz, un verdict ar fi trebuit să fie dat, astăzi, dar judecătorul Petre Valentin Bădiță a decis să amâne hotărârea până la data de 31 ianuarie 2022, conform jurnaliștilor de la luju.ro.

Când va fi dat un răspuns de Tribunalul București la cererea procurorilor DNA

Reprezentanții Curții de Conturi au sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru două posibile fapte de abuz în serviciu și la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), structură aflată în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. Prejudiciile în acest caz sunt estimate la 10.931.460 lei, respectiv 4.272.180 lei.

„Sesizările au la bază un raport publicat de instituție în vara anului trecut care a vizat ”Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență”, raport în urma căruia Curtea de Conturi a descoperit în cazul IGSU următoarele situații: întârzieri în livrarea cantităților asumate de furnizori (măști, combinezoane), prin invocarea clauzei de forță majoră; produse care nu au fost livrate până la termenul limită (ventilatoare, izolete); nu s-au calculat și nu s-au reținut penalități de întârziere conform prevederilor acordurilor-cadru pentru nelivrarea la termen a produselor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Relație încordată între Raed Arafat și Alexandru Rafila

Există în ultima perioadă între Raed Arafat și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. „Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi aşa cum am mai spus Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar”, spunea la finalul lunii trecute, Rafila, despre colaborarea cu Raed Arafat.

„DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii. Stabilirea politicilor de sănătate publică (…) toate se fac împreună cu INPS şi MS, deci nu se fac de către DSU. DSU este entitatea care preia, întocmeşte proiectul de hotărâre al CNSU, se discută cu toţi în CNSU”, spunea Arafat săptămâna trecută.