„E riscant să speculăm când se ridică aceste măsuri. Nu trebuie nimeni să se relaxeze.(…) Nu cred că am ajuns la perioada de vârf. Este o evoluție mai controlată, poate că toate măsurile luate au avut un rol major în a menţine situaţia acolo unde este acum. Asta nu înseamnă că am trecut şi totul este bine”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență la Antena 3.

Raed Arafat a declarat că nu am ajuns, în România, la perioada de vârf a pandemiei. “La acest moment trebuie să ne aşteptăm la încă o etapă mai dificilă. Nu putem spune că suntem în perioada de vârf la acest moment, este încă prea devreme. Toate analizele arată că, probabil, va fi spre sfârșitul lunii aprilie (perioada de vârf – n.red.)”.

În aceste condiții, Raed Arafat susține că orice relaxare prematură poate costa scump. ‘Încă este devreme pentru noi să ne relaxăm. Nimeni nu vrea să mai ţină aceste măsuri o zi în plus, dar o relaxare poate însemna scăparea de sub control a situaţiei. Rog oamenii să asculte recomandările, să accepte măsurile care nu sunt uşor de urmat, dar sunt spre binele nostru.

Nu degeaba s-a decis prelungirea stării de urgenţă!’, a conchis Raed Arafat la Antena 3.

Într-o altă intervenție, de această dată la postul Digi 24, Raed Arafat a apreciat că sistemul medical din România ar putea face față acestui vârf, cu o condiție, aceea să nu avem  un val de infectări la fel de mare ca cel din Italia, pentru într-un astfel de caz sistemul de sănătate ar fi copleșit de numărul mare de pacienți.

În România, numărul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 176. Potrivit ultimului bilanț dat publicității ieri, încă 193 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, ceea ce ridică numărul îmbolnăvirilor la 4.057.