Evenimentul Zilei > Politica > Radu Bălănescu, șeful Marii Loji Naţionale din România: ,,factorii politici să stea la aceeași masă”
Radu Bălănescu, șeful Marii Loji Naţionale din România: ,,factorii politici să stea la aceeași masă”

Radu Bălănescu, șeful Marii Loji Naţionale din România: ,,factorii politici să stea la aceeași masă”

Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a lăudat, DCNews, inițiativele președintelui Iohannis

Acolo, Marele Maestru a declarat: ,,Vă rog să faceți abstracție că sunt conducătorul Marii Loje Naționale din România și vă spun și de ce. Ce voi spune poate fi interpretat ca și politic și noi nu facem politică. (…) Acest pact pentru educație e obligatoriu, este obligatoriu să avem liniște, este obligatoriu să avem echilibru, este obligatoriu ca lumea sau factorii politici să stea la aceeași masă.

Ce a făcut dl președinte Iohannis cu acest pact pentru educație, ca și pactul celălalt, pentru Europa, e o chestiune firească, de normalitate. Cei care s-au angajat și au semnat acest pact au dat dovadă de normalitate și de dorință de echilibru. Este esențial îndrăznesc să spun într-o construcție care acum începe să se lege și să crească. Românii, cred eu, din ce am discutat cu mulți, asta-și doresc, să știți.

A trecut epoca răzbunărilor, a `noi trebuie să luăm tot, restul nimic`. Nu cred că mai e cazul să demonizăm un întreg grup, să punem o anatemă pe un întreg grup.

La alegerile din 26 mai, PSD a pierdut alegerile într-un mod foarte clar față de previziunile de pe piață, multe dintre ele hilare, pentru cine se uita, înțelegea și știa niște chestiuni. Nu spune nimeni că toți din PSD trebuie să dispară, nu, că nu se pune problema, sunt și acolo oameni buni, numai că se schimbă ideea, începe și acolo o construcție nouă, începe altceva.”