Un film al evenimentelor ne arată o adevărată sarabandă a ilegalităților. Astfel, procurorul Maria Antoaneta Pițurcă a folosit mandatul de perchiziție doar pentru a intra în casa asistenților maternali. Ordonanța prin care s-a dispus controlul medical a fost folosită pentru ridicarea minorei. În plus au fost folosite acte false la actul de adoptie,  s-au exercitat amenințări asupra asistentei maternale. În plus s-a făcut uz de acte false pentru inducerea în eroare a judecătorului precum și falsificarea actelor medicale ale Sorinei. Nu în ultimul rând vorbim de falsuri referitoare la legatura Sorinei cu familia naturală și falsificarea semnăturii asistentei maternale.

În ciuda multiplelor încălcări ale legii, Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a procurorului Maria Pițurcă.

Avocați și respectați oameni de presă, au condamnat din studio aceste flagrante încălcări ale legii precum și modul cum sunt mușamalizate aceste acțiuni grave în „Republica Procurorilor”.  „ Asta este imaginea justiției. Niște procurori se dovedesc de aceași calitate cu doamna Pițurcă. A fost o execuție”, a declarat avocatul Lucian Bolcaș. La rândul sau, jurnalistul Dan Andronic a spus că „este inadmisibil că un copil este tranzacționat ca o masină de cusut. Interesul superior al copilului lipseste. Traumele prin care a trecut Sorina nu se vor șterge. Eu zic că trebuie să primeaze interesul copilului”.

Prin telefon , ziaristul craiovean Ion Spânu a declarat că tatăl adoptiv al Sorinei, Gabi Secărin, este un fost fotoreporter cu care a lucrat la începutul anilor 90 la Ziarul Situația. „Pe atunci nu se purta așa”, a spus Spânu considerând că Secărin este acum de nerecunoscut.