Evenimentul Zilei > Actualitate > RADIOUL public este condus de un INCOMPATIBIL. Înalta Curte a pus verdicul în cazul lui OVIDIU MICULESCU
RADIOUL public este condus de un INCOMPATIBIL. Înalta Curte a pus verdicul în cazul lui OVIDIU MICULESCU

RADIOUL public este condus de un INCOMPATIBIL. Înalta Curte a pus verdicul în cazul lui OVIDIU MICULESCU

Preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, a stabilit Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, menţinând o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din aprilie 2014.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit, în octombrie 2013, că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012, deoarece a deţinut simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

Miculescu a contestat în instanţă raportul întocmit de ANI, însă acţiunea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Bucureşti, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit ANI, Ovidiu Miculescu a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale".

Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, "persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate (…) membrii consiliilor de administraţie (…) ale Societăţii Române de Radiodifuziune (…) li se aplică (…) regimul incompatibilităţilor prevăzut (…) pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale".

Anul trecut, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a făcut obiectul unor fabuloase dezvăluiri de presă privind o serie de deplasări extravagante în străinătate.

Domnul Miculescu nu se uită la bani când vine vorba despre confortul personal, iar în interes de serviciu călătoreşte doar la business. Risipeşte sume fabuloase pe zboruri care-l poartă prin toate colţurile lumii, se cazează numai la lux, dar, când e întrebat despre costuri, confort şi bani cheltuiţi, spune zeflemitor că nu-şi aminteşte.
Dezvăluirile de pe tolo.ro arată că  Ovidiu Miculescu s-a deplasat în străinătate de 32 de ori, între 1 iulie 2014 şi 1 iulie 2016, cheltuind peste 110.000 de euro.

A fost de două ori în China, de două ori în SUA și a ajuns în Australia, Myanmar, Cuba, Canada, India, Brazilia, Norvegia și Malaezia. A zburat la business nu doar pe destinațiile lungi, la prețuri de peste 5.000 de euro, de la 4 ori la 8 ori mai mari decît cele de la economic. Tot la business a zburat și în zboruri de o oră și ceva, spre Turcia, Cehia sau Polonia, cu bilete de 900 de euro. Practic,  în doar doi ani, șeful radioului public a bifat, cu excepția Africii și a Antarcticii, toate continentele: America de Nord, America de Sud, Europa, Asia și Australia și Oceania. 

În primăvara trecută, Miculescu s-a deplasa în interes de serviciu la Basel, pentru o conferinţă EBU, sub sloganul ”Maximizing contribution by public service media to society”. A călătorit tot la business, spre deosebire de omoloaga sa de la BBC Radio, Helen Boaden, care nu doar a ales să zboare economic, ci a optat pentru o cazare de trei ori mai ieftină.

În Japonia a fost însă cu mult mai scump. Contribuabilul a plătit pentru deplasarea lui Miculescu în Ţara Soarelui răsare, 38.793 de lei,  aproximativ 8.600 de euro pentru o săptămână.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: