Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștenii nu vor avea apă caldă după ce RADET s-a apucat de reparații. ”Dacă vara nu putem face reparații, atunci când?”
Bucureștenii nu vor avea apă caldă după ce RADET s-a apucat de reparații. ”Dacă vara nu putem face reparații, atunci când?”

Bucureștenii nu vor avea apă caldă după ce RADET s-a apucat de reparații. ”Dacă vara nu putem face reparații, atunci când?”

La ședinta Consiliului General al municipiului București, locuitorii capitalei care sunt branșați la RADET, au primit o veste șoc.

Prezent la ședință, Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET a anunțat că în perioada următoare, compania va restricționa furnizarea apei calde în Capitală. "Ceea ce se întâmplă zilele astea în Bucureşti are două cauze. Una care nu ţine de noi, respectiv nefuncţionarea CET Griviţa. Acolo există o problemă tehnică. Pe de altă parte, există întreruperi ale apei calde pe toate sectoarele municipiului Bucureşti, pentru că se lucrează. Este ceva cu caracter de noutate, pentru că astfel de lucrări nu au mai avut loc în utimul timp, ne-am asumat acest oprobriu public, să spunem, dar iarna nu putem să reparăm, vara nu putem să reparăm, atunci când?", a declarat Burghiu, la şedinţa CGMB.

RADET va executa în prima etapă lucrările urgente care vor presupune înlocuirea tronsoanelor care au avut de suferit în urma avariilor apărute pe rețea.

"Săptămâna viitoare sperăm să finalizam atribuirea unor lucrări pe 53 de locuri către terţi, lucrări care nu s-au mai făcut de 8 ani de zile la RADET. De două săptămâni au început lucrările pe Magistrala 2 a CET Sud, pe baza unui contract dintre Primăria Capitalei şi Compania Municipală Energetica.Mai avem în momentul de faţă doua tronsoane pe care urmează să intervenim, şi anume în zona Ferentari şi Drumul Taberei. Va fi un proces greu, vom mai avea sincope din punct de vedere al funcţionării, nimeni nu poate să garanteze că o să fie totul lapte şi miere", a adăugat Burghiu.