Evenimentul Zilei > Economie > RACOVA a PLĂTIT un sfert din DATORIA de 200 de milioane de euro
RACOVA a PLĂTIT un sfert din DATORIA de 200 de milioane de euro

RACOVA a PLĂTIT un sfert din DATORIA de 200 de milioane de euro

Valeriu Cojocaru, director general al companiilor Comcereal Vaslui și Agrocomplex Bârlad, parte a grupului Racova, care exploatează o suprafață de 35.000 de hectare, a anunţat că fost stinse datorii de peste 50 de milioane de euro, din cele peste 200 de milioane de euro cât a reprezentat datoria preluată în urma transferului de acțiuni de la fostul patron din 2015.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la București, reprezentantul Racova Grup a explicat că, de la preluarea operațiunilor în urmă cu doi ani și jumătate, managementul actual a efectuat mai multe acțiuni în sensul redresării companiilor și aducerii lor în zona de profitabilitate. Printre altele, echipa actuală de management a redus semnificativ pierderile istorice înregistrate de companii, a achitat datorii de zeci de milioane de euro față de cei mai importanți creditori ai grupului, a eficientizat activitatea de afaceri, prin reorientarea activității spre domenii cu profitabilitate crescută, și a realizat investiții în retehnologizarea companiilor.

Astfel, raportat la anul 2015, indicatorii economico-financiari ai grupului Racova arată că afacerea este pe calea cea bună, situația critică în care se aflau companiile în momentul vânzării lor fiind depășită. Au fost achitate peste 80% din datoriile la instituțiile bancare, cei mai importanți creditori ai firmelor, dar și la alți creditori inclusiv datorii la bugetul de stat.

În prezent, a completat Cojocaru, avem în exploatare 35 000 de ha teren agricol, plătim salariile a peste 400 de angajați, contribuim la bugetul național și cel local prin plata de impozite și taxe de peste 6 milioane de euro (28.047.500 lei). Am preluat un business îngropat în datorii, evitat de orice investitor și, în mai puțin de 2 ani, am făcut ca el să fie unul cu viitor. În ciuda multor piedici pe care unii încearcă să ni le pună, suntem gata să începem campania agricolă de primăvară și mizăm pe recolte foarte bune, astfel încât să ne consolidăm operațiunile.”

Grupul de firme RACOVA este format din cinci societăți cu capital integral privat ce desfășoară activități diversificate în domeniile agricultură, industrie alimentară, comerț, turism și prestări servicii. Grupul are în exploatare o suprafață de peste 35.000 ha în județul Vaslui, fiind primul jucător ca mărime în Moldova și al doilea în România.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: