"Rabla", partea a doua

"Rabla", partea a doua

Românii care vor să-şi schimbe maşina mai veche de 12 ani pentru una nou-nouţă pot depune cereri în cadrul celei de-a doua etape a programului de înnoire a parcului auto începând cu 1 octombrie.

Aşa a anunţat Administraţia Fondului de Mediu (AFM), care a precizat că programul va ţine până pe 12 decembrie.

Oficialii au mai adăugat că, la casarea maşinii cu o vechime mai mare de 12 ani, proprietarii primesc o subvenţie din partea statului de 3.000 de lei. Cea de-a doua etapă a programului din 2008 are disponibile 12.576 de autoturisme însumând peste 37,7 milioane de lei. Banii au fost repartizaţi unui număr de 37 de producători, importatori de autoturisme şi reprezentanţi autorizaţ i ai acestora, care au utilizat cel putin 80% din suma contractată în prima etapă.

Executivul a alocat pentru programul „Rabla“ din acest an o subvenţie totală de 120 de milioane de lei pentru achiziţionarea unui număr total de circa 40.000 de autovehicule noi. Cele mai multe cereri, peste 1.500, le-au primit: producătorul autohton Dacia - pentru autoturisme Dacia Logan, importatorul Autoitalia Impex - pentru maşinile marca Fiat, producă torul francez Renault - pentru maşini marca proprie şi Nissan şi SC Porsche România SA, pentru Skoda, Audi, Seat şi Volskwagen. Potrivit AFM, în doar două luni şi jumătate au fost atribuite circa 24.600 de autoturisme.

Ne puteți urmări și pe Google News