Aici se refugiază departe de ochii lumii, pe rând înalţi demnitari ai statului, într-un lux exorbitant, plătit din banii publici, repricaonline.ro

 

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti (RA-APPS) a atribuit pe 25 martie 2019 un contract pentru construirea a două piscine şi a unui jacuzzi la acest complex.

„Proiectul implică construirea a două piscine exterioare cu suprafața construită de 278,51 mp și respectiv cu suprafața construită de 54,59 mp și a unui jacuzzi de 8 persoane cu suprafața construită de 13,69 mp, precum și a unei zone de plajă placată cu piatră naturală”, se arată în documentaţia de atribuire.

Contractul a fost oferit fără organizarea de licitaţie electronică, în urma unei proceduri simplificate de achiziţie iniţiate pe 20 februarie 2019 unei firme deţinută de fostul şef de campanie şi prietenul de familie al Robertei Anastase, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor în guvernarea PDL.

 Valoarea estimată iniţial era de 3.122.200 lei.

De lucrare se va ocupa o asiciaţie a firmelor Topalis Engineering SRL (lider, reprezentată de Maria Rusea)- Klass Construct Engineering SRL (reprezentată de Dumitru Panţiru Pop, subcontractant cu 30% din lucrări)- Colen Impex SRL (reprezentată de Costin George Enescu). Cele trei firme, a căror asociere a fost unica înscrisă în competiţie, vor primi de la RA-APPS 2.903.648,74 lei, fără TVA.

De fapt, SC Colen Impex SRL este deţinută de Alexandru Claudiu Coleşiu, fostul şef de campanie al Robertei Anastase, consilier al tatălui acesteia, pe când conducea compania de stat Conpet SA, dar şi partener de afaceri cu soţul politicienei.

Lucrările trebuie finalizate în maxim trei luni, astfel încât premierul, miniştrii sau alţi demnitari să aibă ocazia de a se scălda în piscină nouă chiar din acest sezon estival.

 

Te-ar putea interesa și: