Evenimentul Zilei > International > Putin şi-a angajat un degustător profesionist, de teamă să nu fie otrăvit
Putin şi-a angajat un degustător profesionist, de teamă să nu fie otrăvit

Putin şi-a angajat un degustător profesionist, de teamă să nu fie otrăvit

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a angajat un deustător cu normă întreagă. Putin, acuzat de mulţi că este implicat în prăbuşirea avionului Boeing 777, în estul Ucrainei, se teme că mâncarea sa ar putea fi otrăvită.

Ştirea a fost făcută publică săptămâna aceasta, la întâlnirea Clubului Chefs des Chefs, care a avut loc la Londra. Membrii acestui club sunt bucătari care pregătesc mâncarea multor şefi de stat sau lideri ai lumii, scrie The Independent.

Meseria de degustător, scrie The Independent, datează de secole, împăraţii romani obişnuind să-şi pună mereu sclavii să guste mâncarea, pentru a se asigura că nu este otrăvită. La fel făceau şi faraonii, împăraţii bizantini şi cei chinezi.

Un alt lider al lumii care se temea că va fi otrăvit a fost Adolf Hitler. În fiecare dimineaţă, în ultimii doi ani din viaţa lui Hitler, o femeie pe nume Margot Woelk avea sarcina de a gusta din farfuriile dictatorului. De asemenea, publicaţia britanică menţionează că Nicolae Ceauşescu a adus cu el un degustător, atunci când a vizitat Palatul Buckingam, în anul 1978.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: