Putin pune ferm piciorul lângă România. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule blindate și nave rusești. Imagini din satelit

Putin pune ferm piciorul lângă România. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule blindate și nave rusești. Imagini din satelit Sursa foto: 25945534 © Lesik Aleksandr | Dreamstime.com

Putin pune ferm piciorul lângă România. Insula Șerpilor este bine păzită de forțele ruse. Mai multe imagini realizate din satelit în ultimele zile au fost studiate de experți în securitate și analiști militari. Fotografiile arată o intensificare fără precedent a activităților armatei ruse. Cel puțin 10 blindate se află pe insulă, iar șapte nave ruse se află în jurul ei.

Insula Șerpilor se află sub comanda forțelor ruse încă din primele zile ale războiului din Ucraina. Chiar dacă au încercat să preia controlul printr-un atac dur, forțele ucrainene nu au reușit o victorie, însă au alertat inamicul.

În ultimele zile au fost surprinse din satelit mai multe imagini de pe Insula Șerpilor. Potrivit analiștilor militari și experților în securitate, se poate observa o intensificare fără precedent a forțelor ruse.

„Imaginile arată mai multe nave în apropiere, dar acum par să fie cel puțin 10 vehicule și pe insulă”, arată Tim Ehrhart, expert în cibersecuritate, într-o postare pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost făcută o comparație între două fotografii, surprinse la interval de 10 zile. Prima a fost efectuată pe 14 mai, iar cea de-a doua pe 24 mai. Mai mulți experți constată că una dintre clădirile din centrul insulei au suferit avarii majore, cel mai probabil cauzate de bombardamentele forțelor ucrainene.

O altă analiză a identificat toate cele șapte nave rusești masate în jurul Insulei Șerpilor.

Care va fi reacția Ucrainei cu privire la comasarea de forțe ruse pe Insula Șerpilor

Specialiștii se așteaptă la un răspuns din partea forțelor ucrainene cu privire la încăpățânarea Rusiei de a ocupa insula. Au fost lansate mai multe scenarii cu privire la modul în care ar putea forțele ucrainene să recapete controlul.

Unii dintre experți este de părere că Ucraina ar trebui să încerce să lovească țintele militare cu rafale de rachete lansate de la sol, în condițiile în care distanța până la cel mai apropiat punct terestru al țării atacate de Rusia este de aproximativ 30 de kilometri.

„Prea puține unități de artilerie cu rază lungă. Acestea se află acum în cele mai fierbinți puncte din est”, spune un alt comentator.

Cei mai mulți analiști militari văd Insula Șerpilor ca cel mai important punct al războiului din Ucraina în acest moment. Cine deține controlul insulei, poate controla totul pe o distanță de sute de kilometri atât terestru, cât și maritim, potrivit timpul.md.