Evenimentul Zilei > International > Putin nu mai are niciun fel de emoție, partidul lui a câștigat alegerile. Conduce Rusia ca un adevărat țar
Putin nu mai are niciun fel de emoție, partidul lui a câștigat alegerile. Conduce Rusia ca un adevărat țar

Putin nu mai are niciun fel de emoție, partidul lui a câștigat alegerile. Conduce Rusia ca un adevărat țar

Partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită a câștigat alegerile din Federația Rusă, după un scrutin electoral care a durat trei zile, de vineri până duminică.

După numărarea a nouă la sută din voturi, partidul lui Putin se îndreaptă spre o nouă victorie categorică, având 38.75 la sută din voturile electorilor ruși. Potrivit Comisiei electorale, Rusia Unită devansează Partidul comuniştilor (KPRF), care este cotat cu 25,06% din sufragii.

Un alt partid condus de celebrul Vladimir Jirinovski, Partidul Liberal Democrat (LDPR) este cotat 9,67%, în timp ce o formaţiune politică recent apărută, „Oamenii noi”, a unui oligarh rus Aleksei Naceav, patronul Faberlic, a obţinut 7,90 % din sufragii, situându-se înaintea partidului Rusia Justă, care a acumulat 6,68% din voturi.

Un exit poll realizat la ieșirea de la urne a dat partidul lui Putin, Rusia Unită cu 45.2 la sută din voturi, iar pe comuniști cu doar 21 la sută din voturi. La alegeri legislative din 2016, Rusia Unită a obținut 54,2%, având majoritate în Duma de Stat, semn că Putin începe să își piardă din popularitate.

Opoziția nu a existat la aceste alegeri

Presa de la Moscova scrie că partidele de opoziție nu au existat la aceste alegeri, fiind împiedicate să facă campanie electorală, să apară la televizor și să discute cu rușii de rând.

Mai mult, în regiunile ocupate de Rusia, din Ucraina, a existat un masiv turism electoral, sute de mii de oamenii fiind transportate în zona Rostov pe Don, unde au existat secții de votare. În acest plan au fost implicate zeci de trenuri și sute de autocare. În tot acest timp, Ucraina a denunțat acest plan pus la cale de Rusia, prin care oamenii au fost duși cu forța să voteze.

S-a estimat că peste 150.000 de oameni, ruși din Ucraina, sau ucrainieni cu cetățenie rusă din Donețk și Lugansk au votat în cadrul scrutinului electoral. Există numeroase fotografii şi înregistrări video pe reţelele de socializare cu autobuze pline cu oameni care flutură drapelul rus. În plus, cetăţenii ruşi care locuiesc în teritoriile controlate de rebelii separatişti din Donbas au putut vota online în aproape 400 de „centre informatice”.

Portalul internet independent rus meduza.io a relatat că autorităţile ruse au eliberat paşapoarte ruseşti pe ultima sută de metri într-un efort de a creşte participarea la alegerile care au durat trei zile.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: