Evenimentul Zilei > Social > Putem visa la concedii în această vară? Răspunsul a venit de la nivel înalt
Putem visa la concedii în această vară? Răspunsul a venit de la nivel înalt

Putem visa la concedii în această vară? Răspunsul a venit de la nivel înalt

După ce agențiile de turism și hotelierii au dat „undă verde” pentru turiști în această vară, iar companiile aeriene au anunțat că își reiau zborurile de la sfârșitul lunii aprilie, secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a pus punctul pe „i” în privința planurilor de concediu.

Iată ce răspuns a oferit Raed Arafat, la Digi24, la întrebarea „Să-mi fac planuri de concediu în această vară?”:

În primul rând, unde vrea să facă concediul, și în al doilea rând, indiferent de unde vrea să îl facă, aș fi rezervat să îi spun să își facă acum planuri de vacanță.

I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv.

Acele <<pașapoarte COVID-19>> de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste două, trei zile când ajunge în țara respectivă.

Mai degrabă cred că trebuie să fie măsuri de control a temperaturii, a simptomelor la plecare, nu numai la intrare într-o țară. Ca să previi o persoană să urce în avion și să infecteze alte persoane. Asta cred ca este mai degrabă util, decât să ai un pașaport care zice că nu ai COVID.

Dar, răspund la întrebarea dumneavoastră în acest moment: Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone.

Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii. Așa că încă e devreme să vorbim de concedii”, a declarat șeful DSU, pentru sursa citată.