Au mai rămas două zile până la deschiderea oficială a celei mai importante competiţii sportive a planetei: Jocurile Olimpice de vară. Din 27 iulie şi până pe 12 august, Londra va fi capitala sportului mondial. Participant la zece olimpiade, cinci ca sportiv, cinci ca antrenor, fostul mare canoist Ivan Patzaichin susţine că sportivii tricolori vor atinge pragul de 300 de medalii în istoria participărilor la cea mai importantă competiţie sportivă a lumii.
"Am mare încredere în sportivii noştri. Am spus asta încă de anul trecut, când erau deja calificaţi mulţi dintre ei. Mizez pe cucerirea a 8-10 medalii. Dacă ar fi 4-5 de aur, atunci ar fi minunat. Sunt curios cine o va cuceri pe cea cu numărul 300", ne-a declarat Patzaichin. România are în acest moment 292 de medalii olimpice.
Ivan ştie şi de unde vor veni medaliile în tolba delegaţiei noastre. "Mă gândesc în primul rând la gimnastică. Apoi la canotaj, la canoe, la scrimă, la judo", zice Patzaichin, care crede în steaua celor doi urmaşi ai săi, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi. "Aceşti băieţi au demonstrat că au valoare.
În plus, sunt băieţi buni, serioşi, ambiţioşi. Au rezultate foarte bune în ultima vreme, care îi recomandă", zice Ivan. Fostul mare campion susţine că Olimpiada de la Londra va fi un succes: "Am fost acum o lună la Londra, dar nu am reuşit să văd toată baza. În schimb, am văzut filmuleţul despre Olimpiadă. Oamenii de acolo au făcut eforturi extraordinare şi sunt convins că va fi o competiţie superbă".
Cum a ales modelul de costume
Delegaţia României prezentă la Londra e îmbrăcată din cap până-n picioare de echipa lui Ivan Patzaichin. Casa care îi poartă numele celebrului sportiv şi la care lucrează mai mulţi stilişti şi designeri cunoscuţi în lumea modei a fost aleasa COSR. "Înainte de a ne apuca de treabă, i-am chemat pe cei din echipa mea şi le-am prezentat costumele purtate de mine la cele zece olimpiade la care am fost prezent. Le-am păstrat pe toate! Am cerut colegilor mei să facă altceva", ne-a spus Patzaichin.

CITIŢI ŞI:

  • Dinamo dă cei mai mulţi sportivi români la Jocurile Olimpice
  • Horia Tecău: "La federaţie se întâmplă lucruri grave"