Evenimentul Zilei > Politica > Pupila lui Vasile Blaga dezvoltă teritorial partidul lui Cioloș
Pupila lui Vasile Blaga dezvoltă teritorial partidul lui Cioloș

Pupila lui Vasile Blaga dezvoltă teritorial partidul lui Cioloș

Cel mai tânăr chestor de poliție, Irina Alexe, a ajuns la partidul lui Dacian Cioloș, unde se ocupă de dezvoltarea teritorială a formațiunii. Irina Alexe nu a fost doar cel mai tânăr chestor din istorie, ci şi unul dintre cei mai tineri pensionari din sistem. A ajuns chestor la 35 de ani, s-a pensionat la 42 de ani și primește 13.000 de lei pe lună.

Irina Alexe a fost secretar de stat în MAI în guvernul Cioloș (în 2016), unde s-a ocupat de relația cu prefecții. Numirea Irinei Alexe s-a făcut la propunerea ministrului Dragoș Tudorache. Pe el l-a convins Vasile Blaga, care a insistat ca tânăra să ocupe această funcție, așa cum reiese din stenogramele unui dosar în care a fost cercetat fostul lider democrat.

Potrivit surselor EVZ, misiunea tinerei era să se ocupe de prefecți, să-i înlăture pe cei care nu erau „suficient de tehnocrați” și să-i pregătească pentru cele două tururi de alegeri: locale și parlamentare. După ce a început foarte promițător și a declanșat o adevărată prigoană pe reprezentanții Guvernului în teritoriu, ea a fost avertizată că prefecții sunt strict monitorizați de către structurile informative și nu este deloc bine să fie amenințați. Irina Alexe nu a dus la îndeplinire misiunea încredințată, dar nici nu a fost pedepsită.

Imediat după ce s-a pensionat, Dacian Cioloș a numit-o în conducerea Platformei România 100, precursoarea Mișcării România Împreună, din care a derivat partidul cu același nume, dar care nu a mai ajuns în faza finală, să fie înscris în Registrul partidelor, deoarece dosarul s-a împotmolit. În cele din urmă, Cioloș a primit cadou PLUS de la familia Iordache, iar Irina Alexe se ocupă de organizarea teritorială.