Evenimentul Zilei > Actualitate > Pune-ți echipamentul de suporter și vino să susținem împreună România
Pune-ți echipamentul de suporter și vino să susținem împreună România

Pune-ți echipamentul de suporter și vino să susținem împreună România

"Pune-ți echipamentul de suporter și vino să susținem împreună România" este chemarea adresată de organizatorii Insulei Suporterilor din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” adresată bucureștenilor și cetățenilor Sectorului 3

Vineri, 10 iunie, se deschide Insula Suporterilor. Pentru 30 de zile, Insula Pensionarilor din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” își dorește să devină kilometrul zero al fotbalului din București.

Iubitorii de muzică și fotbal sunt așteptți vineri, începând cu ora 18.00,  să cânte împreună imnul oficial al suporterilor și să participe la un megaconcert Bere Gratis și Gheorghe Zamfir, iar de la 22.00 să susțină România în meciul de deschidere contra Franței.

În fiecare zi, pe Insula Suporterilor vom avea parte de distracție, concursuri, bere rece și alte surprize. Accesul publicului este gratuit pe toată desfășurarea evenimentului.

 

România face parte din Grupa A a Campionatului European de Fotbal. „Tricolorii” deschid balul european pe 10 iunie, într-un meci contra Franței.

Țara noastră revine la un turneu final după o pauză de opt ani. Ultima participare a „tricolorilor” a fost la Campionatul European din 2008. Atunci, băieții noștri au încheiat grupa pe locul al 3-lea, cu 2 puncte, după egalurile reușite cu Franța și Italia. „Tricolorii” revin însă cu mari speranțe în acest an. Cu o selecționată matură și experimentată, naționala își propune calificarea în fazele eliminatorii ale competiției. Conform coeficientului valoric, țara noastră pleacă cu a treia șansă în grupă, după Franța și Elveția. Calificarea la ediția din acest an a Campionatului European reprezintă cea de-a cincea participare a României la Euro, după cele din 1984, 1996, 2000 și 2008. Cea mai bună clasare a selecționatei țării noastre a fost la turneul final din 2000, când a ajuns până în sferturile de finală.