Evenimentul Zilei > Actualitate > Punctul vamal Negru Vodă blocat de nămeți. Zeci de turiști așteaptă să intre în țară
Punctul vamal Negru Vodă blocat de nămeți. Zeci de turiști așteaptă să intre în țară

Punctul vamal Negru Vodă blocat de nămeți. Zeci de turiști așteaptă să intre în țară

Mai multe echipaje ale drumarilor din Constanța acționează în aceste momente pe DN38 în apropiere de punctul de trecere a frontieri de la Negru Vodă pentru a debloca porțiunea în care sunt prinși în nămeți cel puțin 45 de persoane care veneau din Bulgaria.

Se intervine cu trei freze și un buldoexcavator. Operațiunea este coordonată de președintele Consiliului Județean Constanța Horia Țuțuianu și de vicepreședintele Claudiu Palaz, aflați pe teren. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Constanța, Iliinca Teodoru, 15 cetățeni sunt blocați, din cauza unui dop de zăpadă și gheață, pe porțiunea dintre punctul vamaș și orașul Negru Vodă.

În plus, pe teritoriul bulgar, la numai 500 metri de frontiera română, așteaptă înzăpeziți alte cel puțin 30 de cetățeni moldoveni care vor să ajungă la Negru Vodă. Se acționează cu utilaje pentru a debloca drumul, astfel incât să se fluidizeze traficul in punctul de trecere frontieră Negru Vodă. CJ Constanța anunță că din această seară, în urma operațiunilor de deszăpezire se circulă și pe traseul Vama Veche- Constanța.